От х:

Днес в x:

10 °C

Осигуряват безплатни билети за влак из Европа за 168 младежи

Изображение 1 от 2

  168 младежи от страната ще получат безплатни билети за влак до дестинации в Европейския съюз. Възможност за това имат младежите, родени през 2000 година. Младежите могат да кандидатстват онлайн по програмата „Discover EU” до 11 декември, каза на брифинг управителката на Областния информационен център Йоанна Кокотанекова

  Впоследствие ще се направи подбор на кандидатите, които трябва не само да отговарят на определените критерии, но и ще им бъдат зададени въпроси, от отговорите на които ще стане ясно какви им са познанията за Европейския съюз. Пътуването ще се осъществи в периода от 15 април до 30 октомври 2019 година. Изискването е след реализацията на програмата младежите да станат нейни посланици като публикуват снимки и впечатления от пътуванията. По програмата не са предвидени финанси за храна и спане, такива могат да се осигурят на достъпни цени чрез контакти с младежи, живеещи в избраната дестинация. Целта на програмата е младежите да се опознаят и сближат, казаха още от инфоцентъра и допълниха, че това е второ отваряне на програмата през тази година, осигуряваща безплатни билети за влак. С цел популяризирането й от структурата провели срещи с ученици в школа в областта.

  По време на пресконференцията бяха обявени още редица програми, които предстои да бъдат отворени през следващата година. Според публикуваните до момента индикативни годишни работни програми по оперативните програми ще бъдат обявени поне 53 нови процедури на обща стойност не по-малко от 879 млн. лева. Още най-малко 15 процедури по програмите „Региони в растеж“ и „Транспорт и транспортна инфраструктура“ на обща стойност около 2,9 милиарда лева. За дигитализация на малките и средни предприятия са предвидени 58 674 900 лева. По оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще бъдат отворени 6 процедури като за 3 от тях акцент е системата на средното и висше образование да бъдат съгласувани и ориентирани към пазара на труда в България. 7 мерки ще се отворят по програмата за развитието на селските райони. 44 млн. лева ще бъдат отделени за „Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ и 24 млн лева за местните поделения на вероизповеданията за инвестиции в културното и природно наследство на селата.

  От Областния информационен център отчетоха и дейността си по изпълнявания 3-годишен проект на община Хасково, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз в периода декември 2015 и декември 2018 година. Основните цели са свързани с предоставяне на информация на гражданите от област Хасково и популяризиране на възможностите, които Европейския съюз предоставя чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез програмен период 2014-2020 година, като предоставените от ОИЦ-Хасково услуги са безплатни и достъпни.

  През този тригодишен период са проведени 66 публични информационни събития и още много други срещи с над 1680 заинтересовани. Възползвалилите се от информационните услуги на ОИЦ са хиляди, заяви Йоанна Кокотанекова. Тя допълни, че очакват да бъдат одобрени за следващия 3-годишен период.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Об
   Общинар
   24 -1
   17:53, 7 дек 2018
   Всички некадърници от общината с еднопосочен билед да ги няма
  • 2
   Ив
   Иван
   18 0
   17:55, 7 дек 2018
   Тая баба с червения плетен лъскащ жикет коя е ?
   • Не
    Непознат
    29 0
    18:03, 7 дек 2018
    Главен секретар на общината или по точно главна беля за хората
   • Ха
    Хасковлия
    28 -1
    18:27, 7 дек 2018
    Тази е поредното некадърно бедствие - назначено от склерозиралия дядка за секретар на община Хасково. Беше в социални грижи и там сееше интриги и простотии. Като напусна хората дадоха банкет и минаха след нея с тамян за да не се върне.
  • 3
   Ив
   Иван
   26 -1
   18:07, 7 дек 2018
   Ооо Измамницата от Книжовник на чело с майка си ,сетих се благодаря за информацията как Беливанов ги избира само такива ,жалко за него и за хората от града.
  • 4
   Ба
   бабагага
   16 -1
   09:57, 8 дек 2018
   Няма равна на БАБА секретарка,Дядо направи чудесен избор.
  • 5
   Ми
   Милка
   2 -18
   12:06, 8 дек 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
   Ян
   яница баница
   15 0
   17:16, 8 дек 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ha
    Haskowliq
    12 -2
    17:43, 8 дек 2018
    Майка й в момента е следствена за измами. Яница избяга от социалната служба в Кърджали, защото там я мразеха заради лошия й характер и заради интригите, които плетеше. Братовчедка на тогавашния депутат и в последствие зам. министър на социалното Ясен Янев тя успя да се премести в Хасково по тайния начин, без да се иска съгласието на тогавашния шеф на социалните в Х-во Вълко Пехливанов. Последният беснееше, но кой го зачиташе за нещо него. Сега дядката добре, че няма коса, та няма какво да си скуби от нейното назначение. Да му се чуди човек от къде и изкопава такива некадърни "Калинки". Със сигурност този път не са предложения от ДД.
  • 7
   Го
   Гост
   15 0
   17:32, 8 дек 2018
   Злобна и завистлива, коварна и пресметлива е тази Динкова. Самочувствие без покритие.

  Хороскоп за 25.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
  25 яну 2020
  Последни новини