От х:

Днес в x:

Осигуряват безплатни билети за влак из Европа за 168 младежи

Изображение 1 от 2

    168 младежи от страната ще получат безплатни билети за влак до дестинации в Европейския съюз. Възможност за това имат младежите, родени през 2000 година. Младежите могат да кандидатстват онлайн по програмата „Discover EU” до 11 декември, каза на брифинг управителката на Областния информационен център Йоанна Кокотанекова

    Впоследствие ще се направи подбор на кандидатите, които трябва не само да отговарят на определените критерии, но и ще им бъдат зададени въпроси, от отговорите на които ще стане ясно какви им са познанията за Европейския съюз. Пътуването ще се осъществи в периода от 15 април до 30 октомври 2019 година. Изискването е след реализацията на програмата младежите да станат нейни посланици като публикуват снимки и впечатления от пътуванията. По програмата не са предвидени финанси за храна и спане, такива могат да се осигурят на достъпни цени чрез контакти с младежи, живеещи в избраната дестинация. Целта на програмата е младежите да се опознаят и сближат, казаха още от инфоцентъра и допълниха, че това е второ отваряне на програмата през тази година, осигуряваща безплатни билети за влак. С цел популяризирането й от структурата провели срещи с ученици в школа в областта.

    По време на пресконференцията бяха обявени още редица програми, които предстои да бъдат отворени през следващата година. Според публикуваните до момента индикативни годишни работни програми по оперативните програми ще бъдат обявени поне 53 нови процедури на обща стойност не по-малко от 879 млн. лева. Още най-малко 15 процедури по програмите „Региони в растеж“ и „Транспорт и транспортна инфраструктура“ на обща стойност около 2,9 милиарда лева. За дигитализация на малките и средни предприятия са предвидени 58 674 900 лева. По оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще бъдат отворени 6 процедури като за 3 от тях акцент е системата на средното и висше образование да бъдат съгласувани и ориентирани към пазара на труда в България. 7 мерки ще се отворят по програмата за развитието на селските райони. 44 млн. лева ще бъдат отделени за „Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ и 24 млн лева за местните поделения на вероизповеданията за инвестиции в културното и природно наследство на селата.

    От Областния информационен център отчетоха и дейността си по изпълнявания 3-годишен проект на община Хасково, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз в периода декември 2015 и декември 2018 година. Основните цели са свързани с предоставяне на информация на гражданите от област Хасково и популяризиране на възможностите, които Европейския съюз предоставя чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез програмен период 2014-2020 година, като предоставените от ОИЦ-Хасково услуги са безплатни и достъпни.

    През този тригодишен период са проведени 66 публични информационни събития и още много други срещи с над 1680 заинтересовани. Възползвалилите се от информационните услуги на ОИЦ са хиляди, заяви Йоанна Кокотанекова. Тя допълни, че очакват да бъдат одобрени за следващия 3-годишен период.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Об
      Общинар
      24 -1
      17:53, 7 дек 2018
      Всички некадърници от общината с еднопосочен билед да ги няма
    • 2
      Ив
      Иван
      18 0
      17:55, 7 дек 2018
      Тая баба с червения плетен лъскащ жикет коя е ?
      • Не
        Непознат
        29 0
        18:03, 7 дек 2018
        Главен секретар на общината или по точно главна беля за хората
      • Ха
        Хасковлия
        28 -1
        18:27, 7 дек 2018
        Тази е поредното некадърно бедствие - назначено от склерозиралия дядка за секретар на община Хасково. Беше в социални грижи и там сееше интриги и простотии. Като напусна хората дадоха банкет и минаха след нея с тамян за да не се върне.
    • 3
      Ив
      Иван
      26 -1
      18:07, 7 дек 2018
      Ооо Измамницата от Книжовник на чело с майка си ,сетих се благодаря за информацията как Беливанов ги избира само такива ,жалко за него и за хората от града.
    • 4
      Ба
      бабагага
      16 -1
      09:57, 8 дек 2018
      Няма равна на БАБА секретарка,Дядо направи чудесен избор.
    • 5
      Ми
      Милка
      2 -18
      12:06, 8 дек 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Ян
      яница баница
      15 0
      17:16, 8 дек 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ha
        Haskowliq
        12 -2
        17:43, 8 дек 2018
        Майка й в момента е следствена за измами. Яница избяга от социалната служба в Кърджали, защото там я мразеха заради лошия й характер и заради интригите, които плетеше. Братовчедка на тогавашния депутат и в последствие зам. министър на социалното Ясен Янев тя успя да се премести в Хасково по тайния начин, без да се иска съгласието на тогавашния шеф на социалните в Х-во Вълко Пехливанов. Последният беснееше, но кой го зачиташе за нещо него. Сега дядката добре, че няма коса, та няма какво да си скуби от нейното назначение. Да му се чуди човек от къде и изкопава такива некадърни "Калинки". Със сигурност този път не са предложения от ДД.
    • 7
      Го
      Гост
      15 0
      17:32, 8 дек 2018
      Злобна и завистлива, коварна и пресметлива е тази Динкова. Самочувствие без покритие.
    Последни новини