От х:

Днес в x:

15 °C

Осигуряват безплатни билети за влак из Европа за 168 младежи

Изображение 1 от 2

  168 младежи от страната ще получат безплатни билети за влак до дестинации в Европейския съюз. Възможност за това имат младежите, родени през 2000 година. Младежите могат да кандидатстват онлайн по програмата „Discover EU” до 11 декември, каза на брифинг управителката на Областния информационен център Йоанна Кокотанекова

  Впоследствие ще се направи подбор на кандидатите, които трябва не само да отговарят на определените критерии, но и ще им бъдат зададени въпроси, от отговорите на които ще стане ясно какви им са познанията за Европейския съюз. Пътуването ще се осъществи в периода от 15 април до 30 октомври 2019 година. Изискването е след реализацията на програмата младежите да станат нейни посланици като публикуват снимки и впечатления от пътуванията. По програмата не са предвидени финанси за храна и спане, такива могат да се осигурят на достъпни цени чрез контакти с младежи, живеещи в избраната дестинация. Целта на програмата е младежите да се опознаят и сближат, казаха още от инфоцентъра и допълниха, че това е второ отваряне на програмата през тази година, осигуряваща безплатни билети за влак. С цел популяризирането й от структурата провели срещи с ученици в школа в областта.

  По време на пресконференцията бяха обявени още редица програми, които предстои да бъдат отворени през следващата година. Според публикуваните до момента индикативни годишни работни програми по оперативните програми ще бъдат обявени поне 53 нови процедури на обща стойност не по-малко от 879 млн. лева. Още най-малко 15 процедури по програмите „Региони в растеж“ и „Транспорт и транспортна инфраструктура“ на обща стойност около 2,9 милиарда лева. За дигитализация на малките и средни предприятия са предвидени 58 674 900 лева. По оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще бъдат отворени 6 процедури като за 3 от тях акцент е системата на средното и висше образование да бъдат съгласувани и ориентирани към пазара на труда в България. 7 мерки ще се отворят по програмата за развитието на селските райони. 44 млн. лева ще бъдат отделени за „Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ и 24 млн лева за местните поделения на вероизповеданията за инвестиции в културното и природно наследство на селата.

  От Областния информационен център отчетоха и дейността си по изпълнявания 3-годишен проект на община Хасково, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз в периода декември 2015 и декември 2018 година. Основните цели са свързани с предоставяне на информация на гражданите от област Хасково и популяризиране на възможностите, които Европейския съюз предоставя чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез програмен период 2014-2020 година, като предоставените от ОИЦ-Хасково услуги са безплатни и достъпни.

  През този тригодишен период са проведени 66 публични информационни събития и още много други срещи с над 1680 заинтересовани. Възползвалилите се от информационните услуги на ОИЦ са хиляди, заяви Йоанна Кокотанекова. Тя допълни, че очакват да бъдат одобрени за следващия 3-годишен период.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Об
   Общинар
   24 -1
   17:53, 7 дек 2018
   Всички некадърници от общината с еднопосочен билед да ги няма
  • 2
   Ив
   Иван
   18 0
   17:55, 7 дек 2018
   Тая баба с червения плетен лъскащ жикет коя е ?
   • Не
    Непознат
    29 0
    18:03, 7 дек 2018
    Главен секретар на общината или по точно главна беля за хората
   • Ха
    Хасковлия
    28 -1
    18:27, 7 дек 2018
    Тази е поредното некадърно бедствие - назначено от склерозиралия дядка за секретар на община Хасково. Беше в социални грижи и там сееше интриги и простотии. Като напусна хората дадоха банкет и минаха след нея с тамян за да не се върне.
  • 3
   Ив
   Иван
   26 -1
   18:07, 7 дек 2018
   Ооо Измамницата от Книжовник на чело с майка си ,сетих се благодаря за информацията как Беливанов ги избира само такива ,жалко за него и за хората от града.
  • 4
   Ба
   бабагага
   16 -1
   09:57, 8 дек 2018
   Няма равна на БАБА секретарка,Дядо направи чудесен избор.
  • 5
   Ми
   Милка
   2 -18
   12:06, 8 дек 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
   Ян
   яница баница
   15 0
   17:16, 8 дек 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ha
    Haskowliq
    12 -2
    17:43, 8 дек 2018
    Майка й в момента е следствена за измами. Яница избяга от социалната служба в Кърджали, защото там я мразеха заради лошия й характер и заради интригите, които плетеше. Братовчедка на тогавашния депутат и в последствие зам. министър на социалното Ясен Янев тя успя да се премести в Хасково по тайния начин, без да се иска съгласието на тогавашния шеф на социалните в Х-во Вълко Пехливанов. Последният беснееше, но кой го зачиташе за нещо него. Сега дядката добре, че няма коса, та няма какво да си скуби от нейното назначение. Да му се чуди човек от къде и изкопава такива некадърни "Калинки". Със сигурност този път не са предложения от ДД.
  • 7
   Го
   Гост
   15 0
   17:32, 8 дек 2018
   Злобна и завистлива, коварна и пресметлива е тази Динкова. Самочувствие без покритие.

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини