От х:

Днес в x:

Хлапе скочи на ченге. Трупат софийския боклук в Харманли. Преглед на печата – 8 октомври

Трупат софийския боклук в Харманли, съобщава над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Новината идва от министър Джевдет Чакъров, но обявена в Смолян. Градоначалникът на Харманли Михаил Лисков пък цял ден не бил открит от репортери за коментар.

Викат линейка в Свиленград през Кърджали и Хасково, пише още вестникът. Прехвърлянето на разговорите между градовете бави спешния сигнал, а това може да се окаже фатално. Изданието разказва за случай в Свиленград от петък, когато подали сигнал за мъж с инфаркт едновременно на тел. 112 и на Бърза помощ в града. Сигналът от спешния 112 дошъл десет минути след като лекарят вече бил на мястото. Тепърва предстои да стиковаме нещата, успокояват от Спешното.

Лада и ауди се треснаха на кръстовище, акцентира от първа страница изданието. Шофьорът на руското возило пробвал да прекоси бул. "Раковски" в Хасково на червен светофар. Резултатът – три коли намачкани и един човек в болница.

75 обекта в далавера закриха данъчните, четем още в броя. Хасковските бирници втори в страната по издадени наказателни актове, допълва изданието.

Ипотечната криза заобикаля Харманли, пише на регионалната страница. Ипотечната криза може и да заобикаля, но софийският боклук май не.

Трябва да си ръб, да си чукундур, да си нахакан, за да станеш шампион, казва в интервю за вестника легендата в борбата Боян Радев. Това звучи по-скоро като самопризнание.

Немския посланик привлича инвестиции в Хасково, пише още изданието, но май само не си вярва. Трудна работа, признава посланик Гайер – малките и средни немски фирми са много чувствителни при намеса на държавата в работата им.
Ако е въпрос, всички фирми са чувствителни на тази тема, просто българските нямат избор.

Хлапак скочи на ченге, информира в заглавие над главата вестник "Новинар юг". 17-годишен раздавал юмруци в тополовградско школо, при намесата на полицаите скочил и на тях.

Извозили Хасково за тел. 112, акцентира на първа страница изданието. Според шефа на националната система Стоян Граматиков идеята била центърът да е в Хасково, но липсата на подходяща сграда го пратила в Кърджали. Става дума за 64 работни места. Губернаторката Райна Йовчева пък опонира, че са предложили точно каквото е поискано.

В коментар по темата изданието прави връзка между последните местни избори, на които ДПС се пънеше да превземе Хасково, министърката Емел Етем и етническия състав на кърджалийското население. Връзка пряка, топла и видима.

30 наказани с преместване, 2-ма учат частно, информира още вестникът за школските наказания, наложени през изминалата учебна година. Според шефа на инспектората Иван Панайотов директорите избягват да налагат най-тежкото наказание на провинилите се ученици – преместване в друго школо.

Крадец задига 4 бона от каса, пробва палеж, съобщава изданието за обир на магазин за бяла техника в Хасково. Апашът драснал кибрита на документи в обраната каса. Крадецът още се издирва, но не е изключено това да е инсценировка, допълва авторът.

Заради 350 000 лева ½ от Хасково без вода, пише още в броя. Явно ВиК е обречено на вечни драми – отпуснатите 3.5 милиона лева за подмяна на магистралния водопровод от Ябълково се оказали недостатъчни. Както си копаели, от фирмата изпълнител – "Райкомерс" изневиделица видели пред себе си трасе на жп линия. Какво изненада! Дайте още 350 бона.
Да се смее, да плаче ли човек! Най-добре е ДАНС да дойде.

Христо Стоянов засекрети продажбите, акцентира на 12 страница изданието. Скандалният писател, който от началото на седмицата раздава автографи в хасковската книжарница "Пингвините", не казвал дори на жена си колко книги е пласирал. Няма да казва, я! Няма мъж, който да казва всичко на жена си.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини