От х:

Днес в x:

Калпав проект пресуши Хасково. Закуски от запечатана фурна пак в магазините. Преглед на печата – 4 октомври

Калпав проект остави 40 процента от Хасково вчера без вода, съобщава днешният брой на "Хасковска Марица". Въпреки отпуснатите от министерството 3.5 милиона лева за магистралния водопровод от Ябълково, пловдивската фирма "Райкомерс" не е сменила тръбите с нови. Това е трябвало да стане до месец май тази година.
Причината според представителя на фирмата в Хасково Димитър Петков била (дръжте се да не паднете!), че тръбата трябвало да мине под жп линия и те едва сега го научили!?
От самолет да бяха оглеждали терена при проучването, щяха да забележат релсите. Това да не е селския сокак?
Сега трябвали нови 300 000 лева.
Тия нямат наяждане.

Закуски от запечатана фурна пак в магазините, акцентира още вестникът. Спреният според РИОКОЗ цех на ЕТ "Емил Николов" си пуска спокойно баничките в търговската мрежа. От федерацията на потребителите купили няколко и ги занесли в редакцията. Според етикета на едната датата на производство е 2 октомври.
Чиновниците от санитарната инспекция отговарят, че са правили дори (?!) нощна проверка на обекта и той не работел.
Чиновникът си е чиновник. За него работата е свършена, когато е отчетена дейност. Няма абсолютно никакво значение дали има ефект от целия този безсмислен труд. 100 проверки да направят, все тая. Щом фурната си произвежда, без да има право на това.
Или пък може би става дума за едни пари?

Студентка припадна пред Първанов, акцентира на първата си страница изданието. След 40-минутен престой права в задушната аула на УНСС младо момиче се строполи пред погледа на президента при откриването на академичната учебна година вчера. След малко студентката се свестила, допълва изданието.

И Баните с голф игрище, съобщава още вестникът. Игрището се изгражда в близост до хотел "България" и ще е готово до април догодина.
Тогава ще можем да видим как бизнесмени са научили голфа преди да се научат да говорят и пишат правилно на български език.

Немският посланик празнува в Хасково, пише още изданието. Михаел Гайер ще отбележи в областния град във вторник деня на германското единство. Посланикът ще участва в бизнес форум в областната администрация и ще се срещне с представители на местната власт.

Само обединения ще спасят дребните животновъди, пише вестникът на страницата, посветена на проблемите на местните фермери.

Редовната съботна страница "Наслука" на "Хасковска Марица" този път е посветена на язовира край Жълти бряг. Авторът намира "Тракиец" за скучен, а "Ивайловград" – за загуба на време и се насочва към периферни водоеми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини