От х:

Днес в x:

Студенти препитаха президента в Хасково

Студенти препитаха президента Георги Първанов по актуални въпроси на откриването на академичната учебна година днес в Хасково. Тя бе открита от ректора на УНСС проф. Борислав Борисов в присъствието на президента, областния управител, заместник министъра на образованието, кметът на общината.



Трима студенти зададоха въпроси на президента. Единият въпрос беше световен, вторият национален, а третият конкретен. Първото питане бе за световната финансова криза и отражението й в България. Според Първанов няма данни за срив в българската финансова система. На вторият въпрос- дали има война между институциите, Първанов отвърна: няма. Той допълни, че има една мечта – да види Петър Петров на първа страница във вестниците. Петър Петров бе награден по-рано през деня от президента с наградата на името на Джон Атанасов. Това момче е Бербатов в науката и бих искал поне за един ден да е героя на България, каза президентът. И допълни: омръзна ми да чета по вестниците само за мутри и ченгета.



Конкретният въпрос бе дали дистанционната форма на обучение ще измести традиционната. Новият випуск в хасковския филиал на УНСС е именно за бакалаври дистанционно обучение. Първанов отговори, че в САЩ има 200 университета и 1000 колежа, които работят по тази система, в Англия – 50. В България те са седем, допълни той.



Въпреки,че по време на срещата с президента вън заваля дъжд, в аулата на УНСС бе доста задушно и едно от момичетата припадна. След секунди студентката се съвзе.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини