От х:

Днес в x:

Беден брои 100 бона за къща, Премазаха проститутка на 5-и километър. Преглед на печата – 25 септември

Беден хасковлия брои 100 бона за къща, пише над главата си днешният брой на "Новинар юг" и уточнява, че това е станало в период от две години. Данните са в резултат на проверките на данъчните за несъответствие между декларираните имоти и действителните. Проверяват се и скъпите коли, както и откъде са парите за тях.
Тези проверки продължават по няколко месеца, така че конкретни резултати ще има вероятно около Нова година.

"Хасковска Марица" също извежда водещо заглавие по тази тема – "Погват 22-ма богати хасковлии за скъпи коли и имоти".
Подобни "погвания" сме виждали много пъти. Резултатът всеки може да го види – по улиците и в богаташките квартали.
Битият си е бит, открадналият си е забогатял, а останалото е ежедневие по български.

Премазаха проститутка на 5-и километър, отбелязва вчерашния инцидент "Хасковска Марица". 25-годишната Анка С. от Стараза Загора била пияна и сама легнала на асфалта, гласи една от версиите. Според друга обаче, отречена от полицията, жената била изхвърлена от джип и секунди след това ударена от автобуса.
По думите на собственичката на транспортната фирма "Мантур" – Калбие Исмаил, по рейса нямало следи от удара с тялото на жената. Тогава остава да я е блъснал джипа. В полицейския бюлетин от вчера пък нямаше и дума за джип.

Свършиха ученическите бележници в Хасково, акцентира на първа страница "Хасковска Марица". По думите на читатели трябвало да се ходи до Димитровград за ученическата книжка.

Военният шеф инкогнито в града, пише още на първа. Министърът на отбраната тайно пристигнал в Хасково и се затворил с шефа на НДСВ в областта Динко Динев в офиса на партията.
Нелегални времена настъпиха отново. А 9 септември мина.

Вадят данъчни оценки за два часа, четем още в броя. Експресната услуга ще струва 60 лева. Шефът на общинското данъчно Димо Маринов готвел докладна до ОбС в този смисъл.

Дървата за огрев двойно по-скъпи по селата, отбелязва изданието. Увеличението е спрямо миналата година. В града един тон нарязани цепеници върви по 144 лв. с ДДС.

"Новинар юг" избира темата за водеща на първата си страница – "Цената на дървата според селото". Изданието обяснява, че ще се брои различна сума във всяко село, причината е добавката за транспорт.

Откриха ново АГО в Свиленград, акцентира още изданието. 36-годишна англичанка чака да роди в ремонтираното отделение, допълва вестникът.

Фермери преграждат пътя за Турция, отбелязва изданието. Блокирането на Е-80 ще стане в неделя, прeдупреждават организаторите от независимите синдикати.

Иванина от "Биг брадър-4": Отказах да съм компаньонка. Под това заглавие изданието разказва за хасковлийката, която участва в поредното издание на шоуто по Нова телевизия. Вестникът припомня и кметските амбиции на бащата – Пламен Колев, който на местните избори през 2003 г. събрал внушителните 286 гласа.
Sic transit gloria mundi. Така минава световната слава.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини