От х:

Днес в x:

15 бедни семейства от Хасково с нови къщи на 10 септември

Ключовете от новите къщички за социално слаби в кв. "Червена стена", които община Хасково построи, ще бъдат раздадени на семействата на 10 септември, съобщи днес кметът Георги Иванов. Сградите са довършени, всяка от тях е с площ 58 кв. метра и е струвала на общинския бюджет по 60 000 лева, допълни градоначалникът.

Новите домове са определени за бедни многодетни семейства. Те ще плащат нормиран минимален месечен наем. Подръжката на къщичките ще се проверява и ако някой не стопанисва грижливо общинското имущество, ще бъде отстранен, добави кметът.

Тези 15 постройки са първи етап от цялостния план за изграждане на жилища за бедни и многодетни семейства, обясни Иванов. Вторият епат предвижда още 15 къщи, но за тях ще се чака и финансова помощ от социалното министерство, каза той.



През октомври ще бъдат раздадени ключовете от други 120 апартамента , които общината построи за социално слаби на ул. "Георги Кирков".

Нека гражданите на Хасково помнят, че всичко, което се строи в града, се прави с техните пари. И да го пазят, заключи Иванов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини