От х:

Днес в x:

“Хасково” предпочетен пред “Милан” за турнир в Италия

Младежкият футболен тим на "Хасково" бе предпочетен пред отбора на "Милан" за участие в традиционния турнир, организиран от фирмата за спортни облекла и атрибути "Спортика". Той ще се проведе в Италия на 7 септември. Първият мач от турнира ще бъде между отборите на "Хасково" и "Ювентус".

Осмото издание на традиционното състезание между третите отбори на известни футболни клубове (16-18 години) бе представено днес в Хасково от Карло Грозио, един от собствениците на "Спортика" и организатор на футболния турнир.

Състезанието е организирано в памет на Стефано Рапети, който загинал нелепо при опит да защити нападнато момиче в Италия през 2001 г. Същата година се организира и първия турнир, станал впоследствие традиционен.

На 7 септември на стадиона в Силвано Д`Орба уменията си ще покажат младите състезатели на водещите футболни тимове в Италия - "Ювентус", "Генуа", "Сампдория". Тази година сред тях ще бъде и "Хасково".

На пресконференция днес в общината Карло Грозио и кметът Георги Иванов обявиха и една съвместна идея – догодина турнирът на "Спортика" да се проведе на стадиона в Хасково. Дотогава спортното съоръжение ще бъде изцяло ремонтирано и подновено, ангажира се градоначалникът. А италианският мениджър обяви идеите си за участниците – известни клубове от Гърция, Турция, Германия, Италия.

На малката снимка - италиански млади футболисти ритаха и миналата година на Ямача. Срещите бяха част от турнира на "Спортика" за най-малките.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини