От х:

Днес в x:

Фермери на блокада, венчаха младоженци насред богородични пости. Аналитичен преглед на печата - 9 август

На 8.08 венчаха младоженци насред богордични пости, информира във водещ материал на първа страница днешният брой на "Хасковска Марица". Даниел и Дениза се врекоха във вярност вчера в Хасково, въпреки забраната за извършване на светото тайнство по време на двуседмичните богородични пости, пише вестникът. Това е в абсолютен разрез с канона, възмутили се местни свещеници. Ритуалът бил извършен от плодивски отци.
От семействата на младоженците обаче контрират, че са се допитали до митрополията и оттам им обяснили, че категорична забрана за венчавките има само преди Великден.

Фермери на блокада, готвят голям протест в Кърджали, гласи голямото заглавие над главата на вестника. Стопаните от Минерални бани вчера блокирали пътя за Кърджали, днес протестите продължават.

300 коня изпотъпкаха лозята във Филипово, информира още от първа изданието. Собственикът на фермата в свиленградското село Студена пуснал животните на воля, въпреки съставения му акт от полската охрана и забележките на местния полицай. Зян станали и 60 дка със сусам, тютюни, бостани, зеленчукови градини.

Златева само 15 минути с кабинет, акцентира на втора страница изданието. Възстановената от съда на поста началник на инспектората по образование Мариела Златева прекара вчерашния си първи работен ден на старото ново място по коридорите на службата. Тя била помолена от настоящия шеф Иван Панайотов да напусне кабинета, защото в него имало негови лични вещи. От министерството на образованието, което трябваше да разреши казуса още вчера, цял ден не пристигна нито дума по въпроса.
Да се снишиме, както казваше Тодор Живков, докато ни отмине бурята. Само че това не е сън да се размине и рано ли късно МОН ще трябва да каже – ще се подчини ли на съдебното решение или не.

За 150 лева обуват и обличат първолаци, информира още вестникът на същата страница. Дрехи и обувки за тази сума ще получат семейства с доход до 300 лева на човек от домакинството, допълва изданието.

Таксистка натресе фолксваген на завой, блокира булевард, пише в челен материал на криминалната страница "Хасковска Марица". Пожелалата анонимност Деляна Делева, шофьорка на такси, пробвала да направи обратен завой на Кърджалийска в участък с непрекъсната осева линия. При последвалата катастрофа с голфа няма пострадали. Водачите не са употребили алкохол, показала проверката с дрегер.

Чакат чужди авджии в Харманли, информира още вестникът. 120 чужденци ще гърмят през август в ловните полета на местното ЛРД "Сокол".

Вратар и халф хванаха последния влак за Любимец, отбелязва на спортната страница вестникът. Емил Петков от Родопа подписа с отбора, към него се присъедини и вратарят Васил Кузманов от Рудозем. Днес тимът излиза срещу професионалистите от Спартак Пловдив.

"Студен кладенец" – рай за рибарите е заглавието на редовната съботна рибарска страница в броя. По-долу са отпечатани самопризнанията на "експерта" Щерю Щерев, който изтървал 5-килограмов шаран на Марица. На рибари не вярвайте много-много, казват самите рибари. Но нищо чудно екшънът наистина да е бил на Марица.

Хасково и Визеу наблягат на обмена на хора, пише на 10 страница изданието. Темата на публикацията е побратимяването на Хасково с португалския град, подписано преди дни.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица". Подробностите – във вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини