От х:

Днес в x:

14-годишна чезне мистериозно, намират я на язовир. Болницата с 3 млн. дълг. Аналитичен преглед на печата – 19 юли

14-годишната Стефка от Димитровград хвърли в паника близки и роднини, след като излезе от дома си без да предупреди и не се прибра почти три дни, съобщава в днешния си брой "Хасковска Марица". Вчера момичето бе обявено от полицията за общодържавно издирване. Към 16. 00 ч. следобед дойде успокоителната вест, че Стефка е открита край язовира до с. Мандра с компания.
Репортери на вестника са се срещнали и с бащата на момичето в Димитровград, поместено е кратко интервю с него.

Гръцка стачка блокира гарата в Свиленград, информира още изданието. От 15 юли всички влакове за и от Гърция не се движат. Гърците пристигали до Свиленград с таксита и оттам поемали за вътрешността на страната с трен.

Запалиха контейнери за 104 000 лева, съобщава още на първата си страница вестникът. Над 200 контейнера тип "Бобър" са опожарени от началото на годината в Хасково, казва шефът на фирма "Титан" Георги Щерев. Половината от бобрите са подменени от фирмата, останалите са платени от общината.

Ветеринарка пое общественото къпане, информира изданието за проведеното вчера заседание на общинския съвет в Минерални бани. Десислава Стайкова заема мястото на досегашната шефка на "Стройкомерс", която стопанисва банята, от Златка Проданова. Новата управителка била кандидатура на ГЕРБ, а назначението – политическо, става ясно от реплики на общинари. Освен това ОбС изхвърля кмета от кабинета му и го дава на председателя си.
Интересна коалиция се заформя в Баните – няколко антидепесарски партии плюс небеизвестния Мюмюн Искендер – бивш заместник кмет на община Хасково, понастоящем ликвидатор на Цигарената и, както изглежда, бъдещ ликвидатор на Минерални бани.
Здравите сили се оправдават, че така разбивали монопола на ДПС, но по-вероятно е ДПС да разбива тях.
Историята учи, че никой не се учи от историята.

Корейци изграждат фабрика в Хасково, съобщава още вестникът. Новината изтече при вчерашната среща на кмета Георги Иванов с посланика на република Корея.

Нова канализация пази Димитровград от наводнения, съобщава изданието. Проектът за модернизиране на канализацията по левия бряг на Марица бил представен вчера в общината. Финансирането – по програма ИСПА.
В Димитровград май още не са чули, че европейската комисия спира плащането по ФАР, САПАРД и ИСПА. Както се казва – рибата е изпусната обратно в морето, те готвят тигана.

Плакет и 500 евро кеш от общинарите за Гриша, пише вестникът на спортната си страница. Шампионът от "Уимбълдън" Григор Димитров и баща му Димитър Господинов се срещнаха вчера с кмета на Хасково.
След дъжд качулка. Когато Григор имаше нужда от финансова подкрепа, за участва в турнирите и да стигне до "Уимбълдън", му обърнаха гръб и той се принуди да приеме офертата на тенис клуба във Варна. А баща му се видя принуден да продаде семейната кола, за да може Григор да играе в турнира. Когато стана шампион, изведнъж се сетиха.
Така е - никой не е станал пророк в собствения си град А жестът на председателя на общинския съвет Делян Делчев с даряването на 500 евро в брой и на ръка пред обективите, изглежда направо парвенюшки. Тези пари му бяха жизнено необходими преди "Уимбълдън", не след това.

3 милиона лв. загуби отчита хасковската болница, под това заглавие вестникът изрежда всички решения, взети на вчерашното заседание на ОбС. Само за миналата година МБАЛ е натрупала над 1 100 000 лв. загуби, пише в текста. Общинският съвет задължи представителя на общината да гласува "против" всички точки на общото събрание на акционерите на 30 юли.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица", още новини – във вестника.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини