От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 12 май 2008 г.

"Магазинер взе 42 кв. м. за 211 бона" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". Хасковлията Марин Киров предложи най-високата цена за квадратен метър незастроена площ на търг, организиран от областната администрация. Апетитното парче земя се намира на пъпа на града и се ползва като открита градина на кафене "Юнона".

"Сметките за ток - по пощата" е водещото заглавие на първа страница на всекидневника. Заради нов софтуер няма да проверяват електромерите през май, а плащането през юни без лихви при закъснение, допълва изданието.

"Два олимпийски бронза за Хасково и Димтровград", е акцент от втора страница. Глория Иванова и Мирослав Радомиров са отличени на XI национална олимпиада по астрономия, която се проведе в Димитровград.

Голям концерт на 24 и 25 май организира "Неохим" за професионалния си празник, пише още вестникът. В него ще вземат участие известни изпълнители като Тони Димитрова, Николина Чакърдъкова, Преслава и Галена. Водещи на празненствата ще бъдат Любомир Нейков и Кръстьо Лафазанов.

Голямо интервю с бившия кмет на Димитровград и настоящ областен председател на "Лидер" в региона Димитър Хаджииванов предлага вестникът на 6 и 7 страница. Хаджииванов, който е член на БКП от 1969 г. и на два пъти би собствената си партия БСП на местни избори, заявява, че изповядва "икономически патриотизъм", според него "старите партии са изчерпани". В интервюто бившият кмет казва още, че бил чувал приказки, че прочутия димитровградски пазар е хранилка за определени хора и партии, но тава "са абсолютни глупости". Той правил проверки, ревизии ... "И нищо не излезе".

"Задържаха майка с дете заради документ менте" пише над главата си другият регионален всекидневник "Хасковска Марица". В дописката става ясно, че това е Ф. М., а документът менте, с който тя се опитала да изведе 16-годишния си син в Гърция, е подписан от кмета на с. Чубра, община Сунгурларе.

"Правят ток от слънце край Оряхово" информира от втора страница изданието и допълва, че в областта има сериозен инвеститорски интерес за изграждане на соларни паркове.

"Абитуриентка със стипендия за даровитост" пише още на втора страница вестникът. Дванадесетокласничката от димитровградската езикова гимназия Пламена Славова ще получи стипендия по общинската наредба за подпомагане на даровити деца. Размерът на стипендията тепърва ще се уточнява.

"Данъчни атакуват укрити имоти" пише още на втората си страница "Хасковска Марица". След два дни тръгва хайка от дирекция "Общински приходи" в областния град за недекларирани имоти. В службата вече имали информация за такива имоти на Кенана и в местността "Каменец".

"Близо 30 фирми от Хасково, Димитровград и Харманли ще участват на тазгодишния пролетен панаир за потребителски стоки и услуги в Пловдив, информира още изданието.

На страница "Общество" вестникът публикува интервю с Димитрия Ночева, ръководител в хасковския офис на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация. Тя е автор на петте книжки, озаглавени "Джобен пътеводител на кандидатстудента" – по български език, история, география, математика и биология и химия.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини