От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 15 април


"Ангел Найденов - силов министър", съобщава днес на водещата си страница "Новинар Юг". Димитровградчанинът разделен между Министерството на отбраната и вътрешното ведомство. До дни поема едно от двете.

"Забраняват учебните автомобили в пиковите часове", е друго от челните заглавия в днешния брой. Натовареният трафик предизвиква задръствания по тесните улици в центъра, обмислят и други варианти за облекчаване на автомобилния поток.

И още заглавия от първа страница: "Спряха без обяснение помощите за млякото". В Разплащателната агенция не приемат заявления "до второ нареждане от Министерството". Производителите казват пред вестника: "Аман от лъжи".

"Апарат за 100 бона следи сърцата в болницата", е челото от втора страница. Новата машина вече работи в Трето вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково.

"Запалиха "Форд" пред полицейски блок", е водещото от криминалната хроника. Возилото лумнало на вътрешен паркинг до улица "Дунав", карали го братята Петър и Марин Чанкови.

""Конфискуват пак ментета от битака в Димитровград", пише още "Новинар". Стоката на двама хасковски търговци бе конфискувана при акция на икономическата полиция, проведена в края на миналата седмица на димитровградския битак.

"Цигарената обяви тотална разпродажба", информира новият брой на "Хасковска Марица". Цигарено оборудване, машини и съоръжения за производство на тютюневи изделия ще се разпродават чрез публично оповестен конкурс на 14 май от обявеното в ликвидация акционерно дружество "Хасково - Табак".

"Възстановиха паметника на Асен Златаров", е положителното заглавие също от първа страница. Четири месеца продължи работата по монумента, след като през ноември миналата година той бе намерен паднал и повреден.

Не толкова положително обаче е челото от втора страница: "Сатанисти надраскаха детска градина". Вандалският акт вероятно е станал през нощта, стряскащите знаци ще бъдат заличени, обещават от Общината.

"Забраняват риболова от днес", четем още на страниците на "Марица". Забраната се налага заради размножителния период на рибата и ще продължи до 31 май. През това време на любителите ще бъде разрешено да хвърлят въдици на 8 места в региона.

"До месец съдът казва за лагера в Добринище", е водещото заглавие от трета страница. Обектът на отговаря на изискванията, цитира вестникът становище на РИОКОЗ.

"Учат дами да се пазят от рак", "Доброволци на международен обмен", "На евроседянка кани Хасковската търговско-промишлена палата" – всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини