От х:

Днес в x:

Съдът засекрети арестуваният с Куйович митничар

Заради секретни томове по делото срещу скандалния сърбин Будимир Куйович днес окръжният съд разгледа на закрити врата молбата за изменение на мярката за неотклонение на ексмитничаря от Свиленград Михайл Янков. Той, Куйович, д-р Николай Писков и Стойко Дойчев бяха задържани при операция на антимафиоти от Пловдив, Стара Загора и Хасково в последните дни на м.г.

Процесът срещу четиримата ще се гледа от Хасковския окръжен съд. Обвиненията са за организиране на престъпна група за трафик и разпространение на хероин за 6 907 560 лева и на амфетамин за още 103 829 лева.

Михайл Янков бе докаран в сградата на Темида в 8,25 часа. Конвоят се състоеше от 2 автомобила на съдебната полиция. Празният спря пред централния вход, за да заблуди фоторепортерите, а ексмитничарят бе вкаран откъм страничния вход, където в момента се строи сградата на административния съд.

След закритото заседание Михаил бе изведен с наметнато яке на главата. Пред погледа на съпругата му Емилия, той бързо бе отведен извън съдебната палата. Младата жена отказа всякакъв коментар пред медиите и помоли да не я снимат.

След заседанието стана ясно, че съдът е разпоредил Янков да бъде прегледан в Стара Загора от съдебен лекар. Мотивите му да поиска по-лека мярка били заради влошаване на здравословното му състояние, обясниха от прокуратурата. Ексмитничарят бил отслабнал с 15 кг откакто е в ареста и твърдял, че е с обострена стара травма от катастрофа. По същество за изменение на мярката му Окръжният съд щял да се произнесе този четвъртък, когато е първото заседание по процеса срещу групата на Куйович.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини