От х:

Днес в x:

Предлагат треньора на борците в Димитровград за почетен гражданин

    С нови двама почетни граждани има вероятност да се сдобие Димитровград. Две предложения се очаква да бъдат разгледани на председателски съвет утре по повод предстоящата сесия в края на месец май.

    Сесийна група "Да за Димитровград" предлага със званието да бъде удостоен треньорът на Спортен клуб по борба Салим Наим заради сериозния му принос в развитието на борбата в Димитровград и в България. 

    "Салим Наим Салим е човекът, който разви борбата в Димитровград до професионално ниво. С присъщата си любов към този спорт, той изгражда истинските таланти на България. С много труд и упоритост, донесе на града ни множество победи, множество поводи за радост и гордост, прослави не само Димитровград, но и цяла България в десетки страни в Европа. Ние смятаме, че хората като него – отдадени на работата си, влагайки в нея цялата си енергия и добронамереност, трябва да бъдат повече", мотивитар се от "Да за Димитровград". 

    Другото предложение е за димитровградчанката, живееща от години в Швейцария Дафина Пфиртер. То идва от  от инициативен комитет на журналисти от града, и е депозирано до председателя на ОбС Гергана Кръстева. Подкрепа в него са изразили Дружеството на Съюза на българските журналисти в Димитровград, МБАЛ "Св. Екатерина", Дом-музей "Пеньо Пенев", Центъра от семеен тип за възрастни с умствена изостаналост и Защитеното жилище в града.

    По-късно стана ясно, че докладна със същото предложение има намерение да внесе на сесия на Общинския съвет и кметът Иво Димов. Той входирал предложението два дни преди инициативния комитет от журналисти.

    Дафина Пфиртер е един от най-големите дарители на МБАЛ "Св.Екатерина". За пръв път тя предоставя апаратура на местната болница през 1997 година. Следват още три такива в годините. Финансов благодетел е на закрития вече дом за сираци в Скобелево. Помагала е на СУПЦ, ома за сираци „Ас. Златаров” – гр. Хасково и др.

    "Г-жа Пфиртер нееднократно е подпомагала лечението на онкоболни деца и на възрастни в Димитровград и Хасково. Приемала е в дома си димитровградчани, заминали на лечение в Швейцария. С лични средства е закупувала и доставяла на болни от Димитровград скъпо струващи лекарства, обзавеждала е жилища на изпаднали в безизходица с мебели, бяла и черна техника.

    "За хуманната си кауза Дафина не се свени да ангажира посолството на Българя в Берн, редица хуманитарни организации и приятели на семейството си в Швейцария, в т.ч. и фармацевтичната компания, в която дълги години е била служител", пише в предложението на инициативния комитет.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини