От х:

Днес в x:

52 трудови злополуки в Хасково за 2015 година

    52 трудови злополуки са станали на територията на област Хасково през 2015 година. Една от тях е със смъртен случаи, при две от злополуките вероятно ще се стигне до инвалидност, отчете директорът на Областната инспекция по труда Петър Андреев по време на Областният съвет по условия на труд, който заседава днес.

    Свиканото заседание от зам.-областния управител на Хасково, който е и председател на Съвета,  Валентин Ангелов бе по повод Международния ден на загиналите при трудови злополуки- 28 април. Членове на съвета са Областната инспекция по труда, НОИ, работодатели и синдикати.

    Според данните за тази година. От началото на 2016 година до сега в региона са станали 4 трудови злополуки, при които няма тежки случаи.

    Разследването на трудовите инциденти е сложна задача, в която участват няколко институции. Много често трудови злополуки се прикриват като битови и едва след прекратяване на трудовите договори работниците идват при нас и пускат жалби срещу работодателите си, разказа директорът на НОИ Огнян Добриков.

    Наблюдава се тенденция за спазване на условията на труд в големите фирми и продължаващи опити за заобикаляне на законодателството в малките и средни фирми, констатираха още членовете на Областния съвет.

    След заседанието членовете на Съвета поднесоха цветя в памет на жертвите на трудови злополуки. Паметната плоча по този повод е монтирана на сградата на НАП-Хасково.

     Hаskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини