От х:

Днес в x:

Пострадалият работник в 4-ти стопански двор – на граждански договор с кожарска фирма

Пострадалият преди 2 месеца в 4-ти стопански двор в Хасково мъж е бил на граждански договор с фирмата за кожарски изделия, в чийто цех се срути от палета със стока. Това показва проверката на Областната инспекция по труда. 61-годишният мъж е паднал от височина около 2 метра и е счупил тазобедрена става.

Човекът е бил доставчик на кожи към фирмата, уточни шефът на Инспекцията Кирчо Кирчев.

Инспектори от звеното проверяват още една фирма, в която стана тежък трудов инцидент в региона. Тече документалния оглед за спазване на регламентите за безопасни условия на труд във фирма „Саяна“. В цеха за изваряване на млекопреработвателната компания в началото на този месец 45-годишен мъж получи 60 % изгаряния по тялото и все още е в Специализираната клиника по изгаряния в Пловдив.

Пострадалият е бил сам в помещението при инцидента и единствените данни за причините са по негови показания. Колегите му реагирали едва, когато чули виковете му за помощ. Работи се още и по този случай, посочи Кирчо Кирев.

През ноември Областната инспекция по труда е направила 84 проверки. 347 са засечените нарушения, свързани с безопасните условия на работа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kobra
    2 -1
    08:39, 28 дек 2018
    там работодателя събрал цялата циганска махала да му работят без да им плаща осигуровки къде спят институциите та не му направят една проверка а пък да не говорим за помещението вътре е ад мръсотия и само миризма

Още новини

Случаен виц

Последни новини