От х:

Днес в x:

8 пъти повече смърт при трудови злополуки през 2017-а отколкото година по-рано

Изображение 1 от 4

    8 пъти са нараснали смъртните случаи при трудови злополуки през 2017 година в сравнение с предишната, отчитат в годишен доклад от Инспекцията по труда. През 2016-а те са били 2, докато миналата година са 16.

    Това стана ясно днес, когато в областната администрация се проведе областен съвет по условия на труд, председателстван от заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова.

    По време на заседанието бе изслушан отчетът на Инспекцията по труда за 2017 година, в който се съдържат стряскащите данни. Според НОИ - Хасково общият брой на злополуките през 2017 г. е 51, от които 50 на територията на област Хасково, а една на наша територия с осигурител от друга област. Статистиката показва, че общият брой на злополуките с летален изход са 16. От тях 4 са в следствие на травматични увреждания, а 10 са нетравманични, т.е. получени по време на работа инфаркти, инсулти и други, които няма как да бъдат предотвратени и предвидени. Регистрирана е една злополука в следствие на ПТП и едно самоубийство. С инвалидност е завършила само една злополука.

    Най голям е броят на злополуките в строителството – 8, както и в транспорта – 5. В резултат на злополуките през 2017г. са загубени 3029 календарни дни.

    След като приеха доклада на „Инспекцията по труда“, членовете на съвета спазиха традицията и поднесоха цветя пред паметната плоча, посветена на загиналите при изпълнение на служебните си задължения. Утре, 28 април е Световния ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на загиналите при трудови злополуки.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      К>
      К>К>
      4 0
      18:28, 27 апр 2018
      Да почиват в мир
    Последни новини