От х:

Днес в x:

Никола заминава за ЛА с прегръдка и от президента

    След като миналата седмица беше изпратен с почести в областна администрация най-малкият представител на България на Летните игри Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис хасковлията Никола Николов беше приет днес и от президента Росен Плевнелиев.

    11-годишният  лекоатлет беше част от делегацията в Гербовата зала в Президентството. Там се проведе и официалната церемония по изпращането на родните спортисти, които ще се състезават в американския град от 25 юли до 2 август.

    Президентът Росен Плевнелиев им връчи българския флаг с думите "Изключително се гордеем с вас. Вие сте пример за милионите България с вашата вяра, с вашия кураж, с вашия неуморен труд, с вашите високи постижения. Вие сте доказали, че сте достойни и успешни личности. Служите като пример за подражание със силата на духа, която притежавате. Желая на вас, вашите семейства и приятели успехи, здраве, щастие и, разбира се, много победи, с които да ни накарате истински да се гордеем. На добър час!", каза Плевнелиев на церемонията.

    Спортният министър Красен Кралев също пожела успех на атлетите.

    На Игрите страната ни ще бъде представена от 23 атлети в 10 различни дисциплини. Калифорнийският град ще посрещне общо над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини