От х:

Днес в x:

Сензорна книжка

    След като обиколихме хасковските книжарници в търсене на книжка, която да стимулира сетивата на бебетата, но така и не открихме, решихме сами да си изработим.

    Всеизвестен факт е, че бебетата опознават света чрез петте си сетива – вкус, обоняние, слух, зрение, допир. Не е трудно да съществува продукт, който да задейства и петте, но се оказа, че на българския пазар няма. Единственото, което се изисква е нарисуваните обекти да са големи, цветни, покрити с интересни материали, ако е възможно да звучат, а за вкуса - децата на тази възраст така или иначе опитват всичко. Обонянието лесно може да се активира, ако рисунките се напръскат с аромата на обекта. Например: лимон, напръскан с есенция от лимон.

    За нашата книжка избрахме няколко цветни картона, памук, плат, фолио, листа, пера, кора от дърво, есенции. Звук не можахме да постигнем, но за целта използваме собствения си глас, като пеем и озвучаваме всяка картинка, която показваме на бебето. При производство това лесно се постига. Книжки, които издават звук на животни и сега се намират.

    Колкото е по-цветна, грапава и ароматна книжката, толкова по-добре. Бебетата се опияняват да изследват и опознават света. Не е трудно да им привлечеш вниманието. За сигурността им е добре, всичко да е залепено със силиконов пистолет, за да им е трудно да го откъснат. Също не е лошо да ги наблюдавате за всеки случай.

    В снимките можете да видите нашето предложение.

    При изработката взеха участие Яна Матанова 9г и Мария Колева 9г. Подобна дейност може да се окаже чудесно занимание за цялото семейство.

    Жанета Матанова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини