От х:

Днес в x:

Хасковски хористи най-малките участници на международен Фест на православната музика

    Специален диплом като най-малки участници донесоха в Хасково хористите от група „Орфейче” към Младежкия център от XII Международен фестивал на православната музика "Св. Богородица - Достойно есть" – Поморие.

    Детската вокална група с ръководител Катя Демирева е съставена от хористи между четири и дванадесет годишна възраст.

    Макар и толкова малки, орфейчетата от Хасково се представиха достойно с репертоар, който по нищо не отстъпи на този на големите

    майстори в православната музика.

    Фестивалът в Поморие, който приключи на 15-ти юни, събра 30 състава от България, Русия, Украйна, Сърбия, Гърция, Румъния и Беларус. Те се представиха в три категории: Православни църковни хорове, Източно пеене и Смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли.

    Заключителният концерт на най-големия музикален форум за православна музика на Балканите се състоя вчера в храм „Свето Рождество Богородично”. В последния фестивален ден бе отслужена Света литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Йоаникий, който лично благослови всеки дошъл в храма мирянин.

    Кулминацията на събитието бе изпълнението на над 150 хористи от седемте участващи страни, които се обединиха под диригентството на Траянополски епископ Киприян, маестро доц. Димитър Димитров, прот. Кирил Попов и Таня Никлева-Владева.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини