От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста шивачка, пренесла 60 кг. хероин през Капитан Андреево

51-годишната шивачка Йорданка Христовска от Сандански, която бе задържана в петък на Капитан Андреево с 59.636 кг. хероин, бе оставена днес зад решетките с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. Решението е на Хасковския окръжен съд.

Христовска пътувала с автобус от Истанбул заедно с още 4 жени, когато при проверка в багажното отделение на автобуса в техните 5 раници били открити 146 пакета с вещество, което при полевия наркотест реагирало на хероин. Цената на 60-те кила по цени на съдебната система е 5 милиона 347 хиляди лв. Според прокуратурата обаче останалите четири жени не са съпричастни към престъплението, затова за тях не бе поискана мярка за неотклонение от съда. Те вероятно ще бъдат свидетели в процеса.

Йорданка Христовска бе посочена като участник в схема за трафик на наркотици, подозренията са за организирана престъпна група. По случая са установени още двама мъже, които са били посочени от Христовска, обявени са за издирване, по-късно открити и транспортирани към Хасково. Издирват се и други, но от прокуратурата отказаха подробности.

Пред съда Йорданка Христовска се разплака, заяви че се задушава в тесни помещения и поиска по-лека мярка. Адвокатите й пък представиха медицински документи, от които става ясно, че жената е диабетичка, макар и не зависима от инсулина, прекарала е и инсулт. Тя има две деца и едно внуче.

Това обаче не трогна съда. Престъплението, в което е обвинена, е тежко умишлено, за което се предвижда затвор от 15 до 20 години, както и глоба до 300 000 лева. Съмнението, че би могла да се укрие също бе прието като обосновано от съда.

Решението на хасковските магистрати може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини