От х:

Днес в x:

Отиде си журналистът Милко Милков

Милко Милков
Един от доайените на журналистиката в Хасково и Димитровград - Милко Милков почина след кратко боледуване. Той е роден през 1938 г. 
Започва кариерата си през 1959 г. във вестник „Марица Изток“, след като години по рано сътрудничи на много местни и централни издания. Следват години във в. „Миньорски фронт“ – към „Марбас“ - Димитровграв, както и в изданията на други предприятия. Най-много - 10 години работи във в. „Химик“ на химкомическия комбинат. 
В началото на 90-те години е сред създателите на димитровградския седмичник „Ориент Експрес“ и на седмичното издание "Бизнес магазин юг". Последно работи във вестник „Тракия XXI век“. 
 
От 1957 г. до началото на демокрацията Милко Милков е бил кореспондент на националния в. „Народен спорт“. Той е сред създателите на всекидневник „Шипка“ в Хасково, а по-късно и на регионалния всекидневник „Хасковска Марица“. В продължение на години работи за вестниците „7 дни спорт”, „Новинар”, регионалното издание на „Труд” и др.
 
Погребението е днес от 13.30 ч. на Стария гробищен парк в Димитровград. Поклонението ще е в дома му в кв. Славянски, съобщават близките. Поклон пред светлата му памет!
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини