От х:

Днес в x:

2 °C

Легнала полиция задави кенанския път

Легнала полиция спря мерака на джигитите да ускоряват по пътя за Кенана


Внезапно появила се легнала полиция задави пътя за Кенана, за нещастие на местните джигити, които отскоро припознаха тази дестинация за „свое място”. Причината бе, че прясно асфалтирания път предлага многокилометрова равна отсечка с относително нисък трафик, идеална за тестване на скорост и гъзария. Нощното форсиране на двигатели вече било нещо обичайно, а хвърчащите скутери и мотори дори не чакали да се стъмни, а се погвали още през деня, оплакват се кенанци. Проблемът е че районът от бившата Руска гимназия до бившето Лятно кино е гъсто застроен с вили, в които живеят много хора, а паркът от другата страна и близикя зоокът привличат много деца. Които често пресичат внезапно пътя. В района на „Китна Тракия” пък има паркинги, на които паркиралите всеки път са пред нервна криза, когато трябва да излизат на главния път. Никой не знае дали иззад полегатия завой няма да изхвърчи нещо засилено и да се забие в тях. Подобни забивки вече се били случилвали, за щастие без да се стига до влизане в новините.

Може би с идеята да не се стига до там, от общината решили проблема вчера и завчера. Изградени са поне 4 легнали полицаи и то само в отсечката от отбивката за Фантазия до Лятното кино. Прави впечатление, че изкуствените неравности са направени по новите изисквания - с по-малка височина, но по-голяма ширина. Този тип неравности щадят окачването на автомобила, за разлика от тесните и високи бабунки от стария тип, но от друга страна осигуряват ефективно изхвърляна от пътя на всяка безумно засилила се кола. От което може би не печелят крайпътните дървета, но поне не страдат невинни участници в движението. И днес неколцина водачи за малко не си осигуриха запознаване с крайпътната флора, след като изненадалите ги бабунки подхвърлиха заплашително автомобилите им. „Ще ги научат или ще им се набият в главата с някое дърво. Тук имаме достатъчно” злорадо изкоментира местен докато с нескривано удоволствие наблюдаваше пъплещите в района автомобили.


Непоследственият повод за обезопасяването на пътя е националния събор за Народно творчество Китна Тракия, който привлече хиляди хасковлии на Кенана и стотици гости от населени места. Макар районът да изобилстваше от общинска и пътна полиция, легналият им вариант май бе далеч по ефективен в осигуряване безопасността на движението в района.


Г.Христов

Автомобилите се принуждаваха да намалят до 20 км/ч за безопасно преминаване
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Dl
  dlg
  18 -4
  15:34, 16 май 2015
  Сега ще има скокчета :D
 • 2
  17
  1722
  38 -12
  15:36, 16 май 2015
  Пълно простотия. през 50 метра !! и защо спряха чешмичката на ъгъла? да не бъркаше в **** на кмета?! като за последно (надявам се) се изсера на най-хубавото място в града
 • 3
  Sh
  Shaq
  53 -1
  16:14, 16 май 2015
  Жоре, за какво лятно кино споменаваш на Кенана? За една бетонна стена в езерото на ресторанта ли? Ти знаеш ли къде беше истинското лятно кино в Хасково и колко беше пълно едно време?
  • Ki
   kinomana
   20 0
   23:22, 16 май 2015
   Жорето от къде да знае, като по времето когато работеше лятното кино до пощата, той е ходел прав под масата.
 • 4
  12
  123
  28 0
  17:22, 16 май 2015
  Къде им е маркировката.....
 • 5
  33
  33333
  14 -22
  17:38, 16 май 2015
  Та тези легнали полицаи се минават поне със 100 км... Виж коментара
 • 6
  ..
  .......
  28 -4
  18:03, 16 май 2015
  Именно заради некадърни шофьори които минават от там с 100 трябва да има защото това не е магистрала там, има заведения къщи хора пресичат колоездачи вървят по пътя и също някое друго бездомно животно се шляе там. Браво за легналите полицаи трябва още много да сложат из града за да се ограничи скоростта на много бързащите :) !!! По този начин ще намалеят и катастрофите и жертвите а също и ако ковнат някои други камери ще е още по-безопасно.
 • 7
  Ив
  Иван Даскалов
  53 0
  18:44, 16 май 2015
  Още веднъж доказваме колко сме малоумни.Вместо да се радваме на хубавия и гладък път и да спазваме нормите за градско шофиране,трябваше да принудим община и местни власти да слагат легнали полицай.Колко щеше да е хубаво да сме един нормален народ,но уви ...
  • Те
   Течен аналгин
   10 0
   14:20, 17 май 2015
   Хасково е градът с най-много "легнали полицаи" в цяла България. Това доказва , че шофьорите са много безразсъдни. В ЦЯЛ СВЯТ се монтират КАМЕРИ , само тук в нашият "модерен", "европейски" град се слагат бабуни, за да си трошим колите. Но така е, като се забелязва драстично занижение културата на шофиране на хасковлията и избиването на комплекси, съчетано с професионалната ориентираност на кмета(строителство) нови технологии няма да се прилагат за регулиране на движението. С камери ще изгорят доста подлоги на властта, а с бабуни няма проблем - пари за нови коли имат(да живее данъкоплатеца).
 • 8
  На
  Наско_1431844838
  8 -2
  09:29, 17 май 2015
  Христов , пак изкърти със заглавие. До кога бе?!
 • 9
  Ма
  Марин
  19 -1
  10:45, 17 май 2015
  Не забравяйте, че 80-те години един състезател уби 7 деца там. Тогава му пратиха куршум в тила и дадоха добър пример за всички останали, сега вече сме демокрация и когато народът е прост са необходими такива мерки.
 • 10
  33
  33333
  4 0
  18:20, 17 май 2015
  Не казвам да няма а да са по-високи легналите полицаи за да не могат и да искат да преминат през тях със 100 км/ч
 • 11
  Ма
  мари
  0 0
  00:39, 20 май 2015
  Трябва да има маркировка.Това е поредната глупост в тоя град.Оттук нататък на къде?Ами да Европа ни чака.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини