От х:

Днес в x:

9 °C

Новобранка окървави улица с 91-годишен

Тотално шокираната водачка плачеше в патрулката

91-годишният Тодор Колев от улица Юндола №9 в Хасково бере душа, след като бе прегазен пред дома си от млада водачка около 18.30 часа днес. Възрастният човек тръгнал да пресича, когато върху него връхлетял опела на младото момиче, което не успяло да реагира при внезапната гледка на пешеходец пред бронята й. Предвид преклонната си възраст и дядото нямало какво друго да прави, освен безпомощно да гледа налитащият му автомобил. Ударът метнал тялото на човека върху капака, а главата му се забила в предното панорамно стъкло. И двете не издържали сблъсъка, но стъклото само се пукнало, а главата на стареца се счупила и лисналата кръв окъпала асфалта на улицата. Пристигналата линейка незабавно откара дядото в болницата, а първите прогнози са мрачни. Тодор Колев е в травматичен шок, с вероятна черепно-мозъчна травма и е настанен в ОАРИЛ. По спешност за консултация бе привикан дежурният неврохирург д-р Делчо Каравасилев. Изчакват се резултатите от скенера, а междувременно реаниматорите полагат неимоверни усилия да стабилизират човека, за да може въобще да подлежи на някакво лечение.

Обстоятелставта от катастрофата остават неясни. Напълно шокираната шофьорка плачеше в полицейската патрулка, а пристигналата по някое време майка я бранеше с тялото си от погледи и въпроси. Това, което се разбра в първите шокиращи секунди след инцидента бе, че момичето се спускало от Младежки хълм по Юндола, но слънцето го заслепило. Не видяла пресичащия човек. Едва ли заради слънцето пък той не видял идващата кола. На тази възраст пешеходците, особено в Хасково, нямат навика да се оглеждат и често карат по диагонал по платното, мърмореха съседи. Съчувствието и към двете страни в инцидента обаче преобладаваше, като традиционните обвинения кой крив и кой прав липсваха. Поне засега.
Не бе съобщено за алкохол в кръвта на водачката.

Г.Христов

Нейният Опел "Комбо" прегази 91-годишен старец
Улица Юндола бе окъпана в кръв
...от сблъсъка на главата на стареца в предното стъкло

Инцидентът е станал на спускане от Младежки хълм

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини