От х:

Днес в x:

8 °C

В ОУ Иван Рилски са екогероите на Хасково

Директорът на "Иван Рилски" Тонка Ченгелова получава награда за училище Екогерой

В хасковското основно училище „Св. Иван Рилски“ са екогероите на Хасково. Това обявиха от организацията за разделно сметосъбиране Екопак и партньорите им от местната община в края на мащабната инициатива сред учениците за повишаване културата им в опазване на околната среда. На участващите 2400 ученици от 13 хасковски училища били раздавани карти с въпросници, които при правилно попълване и регистрация участват в томбола с награди таблети и ваучери. Отличаването на най-големите чистници ставаше в две категории - училища и ученици. Сред училищата „Рилски“ се отличил с масовостта и разнообразието на инициативите си. Участвали 82 % от възпитаниците на най-многобройното хасковско основно училище, като за разлика от другите школа, тук се включили и родителите. Били организирали информационно образователни игри с цел популяризиране на разделното събиране на отпадъците. Други училища пък организирали акции за събиране на отпадъчна хартия, а с получените суровини от предаването й са закупували кошове за смет за нуждите на школата. Най-масово участващото в кампанията хасковско училище обаче е друго - орфейското „Шандор Петьофи“, където се включили 100 % от децата. На тях им бе дадена поощрителна награда - комплект училищни контейнери за разделно събиране на отпадъци.
Всички участвали училища получиха като допълнителни награди и книги за техните библиотеки.

Организаторите се постараха да отличат персонално и по достойнство и самите деца. След проведен жребий от всички участващи в инициативата, с таблети бяха наградени Анжела Любенова от ОУ „Иван Рилски“, Елена Катранджиева също от „Рилски“, Антон Тончев от ОУ „Христо Смирненски“, Азира Атанасова от ОУ „Шандор Петьофи“ и Стилян Грозев от СОУ „Васил Левски“. Още 5 деца от различни възрасти получиха ваучери за 50 лв. отстъпка при пазаруване в Технополис.

Събитието на централния площад „Свобода“ завърши с модно ревю на малки манекенки облечени в тоалети от рециклирани отпадъчни материали. Малките принцеси бяха аплодирани от близо 1000 родители и ученици стекли се на събитието.

Г. Христов

Шандор Петьофи за най-масово участие
3-токласникът Стилиян Грозев - таблет за екоинициативност
Ентусиазмът на децата се изрази в импровизирано модно ревю с тоалети от рециклирани материали

Мероприятието започна и завърши с химна на Хасково
Наблюдаваха го хиляди деца и родители
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини