От х:

Днес в x:

В ОУ Иван Рилски са екогероите на Хасково

Директорът на "Иван Рилски" Тонка Ченгелова получава награда за училище Екогерой

В хасковското основно училище „Св. Иван Рилски“ са екогероите на Хасково. Това обявиха от организацията за разделно сметосъбиране Екопак и партньорите им от местната община в края на мащабната инициатива сред учениците за повишаване културата им в опазване на околната среда. На участващите 2400 ученици от 13 хасковски училища били раздавани карти с въпросници, които при правилно попълване и регистрация участват в томбола с награди таблети и ваучери. Отличаването на най-големите чистници ставаше в две категории - училища и ученици. Сред училищата „Рилски“ се отличил с масовостта и разнообразието на инициативите си. Участвали 82 % от възпитаниците на най-многобройното хасковско основно училище, като за разлика от другите школа, тук се включили и родителите. Били организирали информационно образователни игри с цел популяризиране на разделното събиране на отпадъците. Други училища пък организирали акции за събиране на отпадъчна хартия, а с получените суровини от предаването й са закупували кошове за смет за нуждите на школата. Най-масово участващото в кампанията хасковско училище обаче е друго - орфейското „Шандор Петьофи“, където се включили 100 % от децата. На тях им бе дадена поощрителна награда - комплект училищни контейнери за разделно събиране на отпадъци.
Всички участвали училища получиха като допълнителни награди и книги за техните библиотеки.

Организаторите се постараха да отличат персонално и по достойнство и самите деца. След проведен жребий от всички участващи в инициативата, с таблети бяха наградени Анжела Любенова от ОУ „Иван Рилски“, Елена Катранджиева също от „Рилски“, Антон Тончев от ОУ „Христо Смирненски“, Азира Атанасова от ОУ „Шандор Петьофи“ и Стилян Грозев от СОУ „Васил Левски“. Още 5 деца от различни възрасти получиха ваучери за 50 лв. отстъпка при пазаруване в Технополис.

Събитието на централния площад „Свобода“ завърши с модно ревю на малки манекенки облечени в тоалети от рециклирани отпадъчни материали. Малките принцеси бяха аплодирани от близо 1000 родители и ученици стекли се на събитието.

Г. Христов

Шандор Петьофи за най-масово участие
3-токласникът Стилиян Грозев - таблет за екоинициативност
Ентусиазмът на децата се изрази в импровизирано модно ревю с тоалети от рециклирани материали

Мероприятието започна и завърши с химна на Хасково
Наблюдаваха го хиляди деца и родители
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини