От х:

Днес в x:

Ученички от „Рилски“ направиха Град на бъдещето

Гергана Делчева и Ивайла Витанска до своя Град на бъдещето

Две четвъртокласнички от ОУ „Иван Рилски“ в Хасково създадоха Град на бъдещето и го населиха с герои от анимационни филми. Макетът на Ивайла Витанска и Гергана Делчева спечели първо място в национален проект. Инициативата е за най-иновативна и интересна творба по програма на Кеймбридж и KLETT.

Двете талантливи девойки са финалистки в проект „Аз уча. Аз знам. Аз мога“ в категорията от 1 до 7 клас, каза учителката им по английски език Бианка Точевска, която им помагала в изработването на макета. Победители в по-горната категория – от 8 до 12 клас, са 9-класници от Селскостопанската гимназия „Христо Ботев“ в Свиленград.

Ивайла и Гергана близо 2 месеца били ангажирани в изработването на макета, а самото сглобяване има отнело само 2 часа. Творението било наречено Градът с анимационните герои. Нарекли го така, защото анимационните герои живеят в техния град на бъдещето. В тази своя представа младите хасковлийки са изработили и Статуята на свободата. „Тя символизира свободата, няма да има лоши хора. Градът ще бъде свободен, както сега е свободна България“, гордо казват българките.

Надпреварата била ожесточена, участвали над 1000 макета и рисунки на деца от цялата страна. Творбите са оценявани за креативност, композиция и най-оригинален текст на английски език. Наградата на Ивайла и Гергана включвала още учебници и помагала за целия четвърти клас.

Междувременно днес директорът на „Иван Рилски“ Тонка Ченгелова награди деца от 2 и 4 клас, които са участвали в състезание по английски език „Аз общувам с Европа“.

В надпреварата за 2 клас са участвали 10 ученици, 8 от които са с максимален брой точки. От 4 клас пък са участвали 30 деца, но само трима от тях са с максимален брой точки.

Един от младите таланти по английски език е Янислав Тихомиров. Той обясни, че в състезанието трябвало да решават по 5 задачи за 30 минути. Не ме затрудниха, категоричен бе 4-класникът.

Такова състезание е имало и в още едно хасковско училище – ОУ „Климент Охридски“.

Анета Кутелова

Директорът Тонка Ченгелова награждава четвъртокласника Янислав Тихомиров

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини