От х:

Днес в x:

Стопанин на картинг писти в Памплона, София и Бургас взе и хасковската

Пламен Михалков е новия стопанин на хасковската Картинг-писта

Стопанин на картинг писти в България и Испания ще стопанисва и хасковската през следващите сезони. Новият-стар наемател е благоевградчанина Пламен Михалков, много познато в картинг средите лице. Македонецът всъщност е стъпил в Хасково още миналата година, но тази ще му бъде първата пълна, като едноличен наемател на съоръжението. Иначе то остава собственост на търновчанина Мирослав Ангелов. Именно той реновира и обнови старата писта, за да я открие през 2005-та година като една от най-модерните на Балканския полуостров. Хасково стана център на моторните спортове и всяка година приемаше поне по два кръга от държавния шампионат на България и по един от източноевропейската зона по картинг.

Новите стопани гарантират, че това няма да се промени, макар към настоящият момент в сайта на Българска федерация по картинг да няма уточнена датата на НИТО ЕДНО състезание и то не само в Хасково, а и в цялата страна. Иначе, пак според сайта на федерацията, държавно първенство по картинг за 2015-та година трябва да има и даже ще е в 5 кръга. Предишни години обаче до началото на май минаваха поне по 1-2 тура от Държавния шампионат, за да се вмести първенството до традиционния край на сезона в началото на октомври. Сега той още не е започнал.
Опитът да се свържем със самия г-н Пламен Михалков за да уточним какво ще се случва на картинг пистата бе възпрепятстван от факта, че е в чужбина. Вдигна неговия брат г-н Росен Щерев. Той осведоми, че мероприятията в Хасково започват ударно още идния месец, като първо на дневен ред е национално състезание по Дрифт. Републиканско по картинг щяло да има през юни. Пълният график от състезания по моторни спортове на пистата ще бъде даден в следващите дни, когато стопаните идват лично в Града на богородица.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини