От х:

Днес в x:

Мидов е новият обвинител на Къньо Маймуната и Емил

Прокурор Петър Мидов ще прави новото обвинение срещу Къньо Маймуната

Прокурорът от хасковската окръжна прокуратура Петър Мидов поема обвинението за зверския побой, завършил със смърт в хасковската дискотека Космополитън навръх Възкресение Христово. Той поема случая от районния прокурор Тереза Скорчева, която до момента водеше обвинението, което беше за тежка телесна повреда. Мидов обаче ще трябва да го преформулира в нещо по-тежко, съответстващо на фактическото състояние на нещата с пребития. Миналата седмица изпадналият в мозъчна смърт Борислав Марков се спомина, след 11-дневен престой в хасковския ОАИЛ и ден по-късно бе погребан в родния Ивайловград.

Тогава юристи коментираха, че старото обвинение с предвидено наказание от 3 до 10 години затвор вече не е актуално, а новото би следвало да е за „убийство“. Вариантите са два – непредумишлено, със затвор до 12 години или умишлено с особена жестокост, където вероятните присъди включват и доживотна без право на замяна. Едно от тези обвинения ще се стовари върху задържаните - считаният за физически бияч Емил Митев, и соченият за подбудител - известният хасковски бизнесмен Кръстьо Кръстев, познат като Къньо Маймуната.

Мидов е бил избран да води обвинението на принципа на случайния избор. Делото е пристигнало при него едва днес и той още не е успял да се запознае с него, сподели самият прокурор пред медиите. Липсва още и експертизата от аутопсията на починалия. Очаква се всичко да бъде готово в началото на следващата седмица, когато ще бъде предявено и новото обвинение.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини