От х:

Днес в x:

Грозев с наградата Паскалев, Любомиров и Мирчева с Пегаси за поезия и проза

Шефът на ОбС Хасково Иван Иванов връчва наградата Паскалев на Вълко Грозев

Голямата награда на община Хасково, на името на книгоиздателя Александър Паскалев, бе присъдена на местния писател краевед Вълко Грозев - за цялостен принос в областта на литературата, изкуството и културния живот. Това стана на официална церемония в театъра в последния ден от Южна пролет. Вълко Грозев е автор на няколко краеведски изследвания на родовете на Сусам, Въгларово, Гарваново.
Като лауреати на "Южна пролет" от Хасково ще си тръгнат Илиян Любомиров - за стихосбирката си "Нощта е действие" и Йоана Мирчева - за сборника с разкази "Слепи срещи".
С лауреатско звание за литературна критика бе удостоен Здравко Дечев - за книгата си "Устност - писменост във възрожденската литература", а Станимир Великов бе отличен за киносценария си "Кучета".

Наградата на КДК отиде при пресаташето на областната администрация Светлана Николова за стихосбирката й „Дъждовни магистрали”.
В 43-то издание на конкурса участваха 37 автори от страната, които се състезаваха в жанровете поезия, проза, литературна критика и филмов сценарий. Дебютантите бяха оценявани от жури с председател проф. Боян Биолчев. Наградите бяха връчени от кмета Георги Иванов, председателя на ОбС Иван Иванов и шефа на журито Боян Биолчев.

Haskvovo.net

Лауреатът за поезия Илиян Любомиров (вдясно)
Йоана Мирчева с Пегаса за проза

Здравко Дечев грабна Пегас за литературна критика
Светлана Николова получи наградата на КДК
Станимир Великов бе отличен за киносценарий
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини