От х:

Днес в x:

Спряхме маратонки „Нике“ за Румъния

Съмнителни маркови стоки са задържани на МП Капитан Андреево в румънски камион при съвместна проверка служители на МВР и Агенция „Митници" .

11 000 спортни обувки, текстилни изделия и аксесоари със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на 15 световноизвестни марки.

Камион с румънска регистрация, който пътувал от Турция през България за Румъния. Камионът е отклонен от служители на МВР за щателна митническа проверка.

При проверката митническите служители откриват, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. Сред хилядите фалшификати са различни артикули -от спортни комплекти, до чорапи.

В колетите са превозвани и над 6095 чифта маратонки и мъжки обувки, с логото на популярни марки, включително и популярните ментета от зората на демокрацията, на които целокупния български народ казваше „Нике“.

В изпълнение на Европейския Регламент и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини