От х:

Днес в x:

Изправят за втори път пред съда митнически шеф с искане за решетки

Красимир Добрев

Пловдивският окръжен съд решава днес за втори път дали да остави в ареста ръководителя на звено на ГКПП-Капитан Андреево Красимир Добрев, пише „Труд”. Само преди дни - в неделя, той бе освободен от състав на същия съд, след като бе арестуван по обвинение за съучастие в контрабанда. Новото му обвинение е за длъжностни нарушения и неспазване на служебните задължения по Закона за митниците.

Красимир Добрев е бил задържан повторно в сряда и привлечен като обвиняем заедно със заместника му Димитър Ковачев. Според прокуратурата двамата не са осъществили достатъчен контрол и надзор над подчинените си и в периода от 16 до 29 март са допуснали през българо-турската граница да преминат безпрепятствано седем ТИР-а, превозващи нелегални цигари за 55 718 975 лева. Ковачев е зад решетките от седмица.

Според защитника на Добрев адвокат Светлана Георгиева това е поредното кухо обвинение срещу клиента й. “В него е записано, че са пропуснали 7 камиона, но те не са индентифицирани, нямат регистрационни номера, нито кога са преминали през граничния пункт”, коментира защитничката. Според нея Красимир Добрев е бил в платен отпуск в периода от 27 до 30 март. Нямало и нищо вярно в твърденията, че в последния момент се бил обадил на заместника си Димитър Ковачев да му вземе нощното дежурство на 28 срещу 29 март, когато бяха заловени два турски ТИР-а с контрабандни цигари.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини