От х:

Днес в x:

Направи си сам: машинка за чистачки върти агнето над жарта

Изобретателният Себахтин Али до неговото авточеверме

На засилен интерес се радва преди наближаващия Гергьовден изобретението на хасковлията Себахтин Али. Авточевермето му бе изложено днес край Животинския пазар в Хасково и събра тълпа любопитни зяпачи.

Непрекъсното въртеливо равномерно движение се осигурява от автомобилна машинка за чистачки, свързана с акумулатора на колата. „Машинките са от различни коли. Стават от почти всички марки. Вземам ги от автоморгите”, обясни изобретателят. По думите му от 3-4 години произвеждал мързеливото чеверме, дори не помни колко е продал, но били много. Цената на нашенското изобретение е 120 лева. Комплектът включва и двете метални колчета, с възможност за регулиране на височината. Освен това съоръжението е снабдено с педал за всеки случай, ако падне акумулаторът. 

Така любителите на хайдушкото чеверме на жар ще могат да обърнат подобаващо внимание на чашката, вместо да клечат непрекъснато край огъня да въртят шиша с агнето.

6 лева за кило живо тегло. Толкова вървеше днес на пазара агнешкото. Продаваха се и новородени, на по няколко дни, за по 15 лева. Едноседмични ярета пък държаха цена от 20 лева.

Пролетно оживление се забелязва на хасковския животински пазар. Предлагат се крави и телета, овце, кози, кокошки, зайци. Сделките не са рядкост.

Освен животни обаче все по-нагъсто са разположени и сергии тип „бит-пазар”. Продава се всичко – велосипеди, земеделски инвентар, всякаква кинкалерия и пасмантерия, дори ръчно свити цигари. Нелегалните папироси се предлагат съвсем открито и свободно.  

Нещо като свободна безмитна и безакцизна зона.

Тодор Кръшков 

Едноседмични близнаци, по 15 лева всяко
Яретата държат цена от 20 лв.

На Животинския пазар можете да намерите както пиле, така и от пиле мляко
И безакцизни цигари, евтиния

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини