От х:

Днес в x:

Депутатка към зам.-губернатор: Хепи ли си?

Хасковската депутатка от ГЕРБ Евгения Ангелова успя да пробута брошура на кампанията срещу разпространението на хепатит на заместник-областния управител Станислав Дечев. Кампанията е организирана от младежката организация на партията.Младите хора раздаваха брошури с информация за болестта. Според изследванията 111 хиляди българи са с хепатит С, но голяма част от тях не знаят, че са се заразили. Едва 3 % от заразените се лекуват. В световен мащаб страдащите са 160 000 000.

Инициативата е на националното сдружение за борба с хепатита - "Хепасист" и сдружение " ХепАктив". Акцията срещу разпространението на хепатит С в областта е под патронажа на народния представител Евгения Ангелова. Тя заяви, че участва в кампанията, защото знае колко много хора са заразени с хепатит С, но не подозират това, което може да е фатално за тях. Според нея е важно повече хора да застанат зад каузата и да участват в кампанията, за да е по-информирано обществото и да се изостри вниманието към този проблем. В разгара на акцията се появи и заместник-областният управител на Хасково Станислав Дечев.

”Участвам в “Хепи ли си?”, защото оценявам колко е важна информираността, за да се предотврати заразяване с болестта или да се започне навременно, адекватно лечение, след което заразените с хепатит С могат да се възстановят напълно”, заяви той.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини