От х:

Днес в x:

Хасково елиминира Левски, ще се мъчат с Дунав на 1/2-финал

Хасково обезпечи победата с бързи пробиви

Хасково отстрани Левски София в четвърт-финална плейофна серия от баскет-първенството при жените. След като на първи април нашите биха в зала Универсиада София с 95:53, днес си оправиха окончателно головата разлика с разгромното 119 на 50. С което спечелиха плейофната серия с 2:0 победи. Нямаше и как да е иначе след като срещу тях бяха 17-17 годишни момиченца които тепърва прохождаха в баскетбола и го караха предимно на ентусиазъм. Срещу тях имаше истински ветеранти в прекия и преносния смисъл на думата. И въпреки това девойчетата в синьо шокираха всички след като поведоха с 3:0 в началните минути да двубоя. Нашите бързо обърнаха до 18 на 3 но заслугата бе най-вече на ръстовия отбор със 196-сантиметровия център Анита Тейлане, която имаше лесната задача да обира отскочилите топки от ръцете на 160-сантиметровите съпернички. Стрелбата на Хасково също не вървеше, като до 10-тата минута нямаше нито един удачен опит за тройка, всичко бе с атаки в подкошието и фалове. Все пак класата си каза думата и първата четвъртина завърши с 20 точки преднина за Хасково-29:9. Нататък гостенките се уморяваха всяка минута а нашите използваха предимството на по-дългата си скамейка равностойни състезателки. Тейлане се отличи с повече борби отколкото точки, но все пак заби 21 т. Лидер по този показател бе капитанът Нели Пашова с 27 точки. 21 добави и обявената за MVP в редовния сезон на НБЛ Олга Дубровина. Оказа се че украинката е най-полезната баскетболистка в дамската лига със средно 22,4 точки на мач. Дубровина е и най-добър подавач с 9,2 асистенции на мач. Гардът се е отличила и с най-много отнети топки – 2,7 средно на мач (общо 51).
Анита Тейлане пък е най-добър борец с 13,9 борби средно и общо 278 борби. Тя е хващала по 9,5 отскочили топки в защита и 4,3 – в атака. Центърът е и най-добър блокировач със 78 чадъра или 3,9 средно на мач. Хасково има и още един играч в класациите- най-дълго на терена е престояла Ралица Нанева.

Следващият съперник на нашите ще е шампионът Дунав Русе. Тук ще се играе до три победи от 5 срещи. Първите два мача са на 10 и 11 април в Русе, следват двубои на 15 и 16 април в Хасково. При равенство последния 5-ти мач трябва да е на терена на по-предно класирания отбор в редовния сезон, което в случая е Дунав Русе. Победителят от този сблъсък ще спори за титлата вероятно с Нефтохимик Бургас.

Г.Христов

И тотална доминация под коша
Имаха своя Айфелова кула-Анита Тейлане
Левскарките импонираха с много борбеност и желание, но това не стигна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини