От х:

Днес в x:

28 студенти-стажанти търсят в областта за лятото

1672 стажантски позиции са обявените по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация през тази година в цялата страна. Програмата се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

Предлаганите стажове са в 42 професионални направления. Най-търсените от страна на администрацията, с най-много обявени стажантски позиции, са икономика, администрация и управление и право.

За Хасковска област обявените стажантски позиции са 28. 10 от тях са в Областната администрация. Двама стажанти търсят от хасковския офис на Главна дирекция “Съвети в земеделието“, две са и обявените стажантски мeста от местната структура на Агенцията за метрологичен и технически надзор. Единствената община от региона, която също ще приеме в администрацията си това лято стажанти, е Димитровград. Там позициите са 14.

Могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина, условието е да не са с прекъснати студентски права. Целта на инициативата е придобиването на професионален опит в реална работна среда.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел „Информация за програмата”.

Крайният срок за кандидатстване е 29 април.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини