От х:

Днес в x:

Измерват бедността в Хасковско

238 домакинства в областта ще бъдат посетени от анкетьори на Статистиката за изучаване на бедността и социалната изолация, съобщиха от местното бюро на НСИ. Проучването е в рамките на изследване на Европейския съюз и Евростат.

В периода март - май 2015 г. избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори от Териториално статистическо бюро - Хасково за персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Освен областния център ще бъдат посетени и анкетирани домакинства и лица от общинските центрове: Димитровград, Свиленград, Любимец, Харманли, Тополовград, Ивайловград, Симеоновград, Маджарово и Минерални бани, както и от населените места Брягово, Върбица, Добрич, Димитровче, Иваново, Клокотница, Кобилино, Колец, Криво поле, Меричлери, Орешник, Остър камък, Радиево, Славяново, Стамболийски, Сусам, Текето, Тънково и Устрем.

Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Те ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро - Хасково.

Изследването ще се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати ще допринесат за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини