От х:

Днес в x:

23 °C

Пътуващо Автокино минава през Хасково

Първото в света пътуващо автокино ще представи филми в 24 областни градове на България идния месец. Проектът стартира на 6-ти април от Варна и ще продължи до 30-ти същия месец.

Идеята е заимствана от автокината, които са много разпространени в САЩ, Австралия и Германия. За първи път обаче автокиното ще се мести от град на град. Идеята е от една страна и в малките градове у нас, където хората не са гледали от години кино, да могат да присъстват на прожекция на голям екран, а от друга – в големите областни центрове почитателите на седмото изкуство да получат възможност да му се насладят в различен вариант.

Засега в Северна България интересът е огромен. Там билетите вече са изкупени, коментираха организаторите.

През втората половина на месец април автокиното спира в южните градове. Прожекцията в Хасково е планувана за 26 април. Вече е получено разрешение за инициативата от местната община, но все още се очаква да бъде посочено точното място, коментираха организаторитите. Заради близостта на Димитровград до областния център, е възможно и бригадирското градче да бъде включено през следващите месеци в обиколката.

На терените ще могат да се разположат 40 - 50 автомобила, в зависимост от площта. Колите ще бъдат подреждани от организаторите, за да може всеки да има видимост. Екранът с размери 3 на 6 м. ще бъде на 2,5 м. височина, а звукът ще се приема директно от радиото в автомобила на съответната АМ или FM честота.

Осигурили сме и двама здравеняци, които после ще бутат автомобилите с изхабен акумулатор“, шегува се екипът на Автокиното.

Първата прожекция ще е на пълнометражения анимационен български филм “Българ Филмът”. Избран е, тъй като е припознат от организаторите като подходящ за цялото семейство.

Идеята е всеки месец на една и съща дата автокиното да гостува в дадения град. 20:00ч., 21:30ч. и 23:00ч. са началните часове на киновечерите. На тях ще представят различни актуални продукции- български, европейски и американски филми.

Резервациите ще се правят по интернет и ще се плащат по банков път. За всеки град има предвидени по 20 безплатни билета за деца с увреждания, които да имат възможност да идват на прожекции с със семействата си.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини