От х:

Днес в x:

Пътуващо Автокино минава през Хасково

Първото в света пътуващо автокино ще представи филми в 24 областни градове на България идния месец. Проектът стартира на 6-ти април от Варна и ще продължи до 30-ти същия месец.

Идеята е заимствана от автокината, които са много разпространени в САЩ, Австралия и Германия. За първи път обаче автокиното ще се мести от град на град. Идеята е от една страна и в малките градове у нас, където хората не са гледали от години кино, да могат да присъстват на прожекция на голям екран, а от друга – в големите областни центрове почитателите на седмото изкуство да получат възможност да му се насладят в различен вариант.

Засега в Северна България интересът е огромен. Там билетите вече са изкупени, коментираха организаторите.

През втората половина на месец април автокиното спира в южните градове. Прожекцията в Хасково е планувана за 26 април. Вече е получено разрешение за инициативата от местната община, но все още се очаква да бъде посочено точното място, коментираха организаторитите. Заради близостта на Димитровград до областния център, е възможно и бригадирското градче да бъде включено през следващите месеци в обиколката.

На терените ще могат да се разположат 40 - 50 автомобила, в зависимост от площта. Колите ще бъдат подреждани от организаторите, за да може всеки да има видимост. Екранът с размери 3 на 6 м. ще бъде на 2,5 м. височина, а звукът ще се приема директно от радиото в автомобила на съответната АМ или FM честота.

Осигурили сме и двама здравеняци, които после ще бутат автомобилите с изхабен акумулатор“, шегува се екипът на Автокиното.

Първата прожекция ще е на пълнометражения анимационен български филм “Българ Филмът”. Избран е, тъй като е припознат от организаторите като подходящ за цялото семейство.

Идеята е всеки месец на една и съща дата автокиното да гостува в дадения град. 20:00ч., 21:30ч. и 23:00ч. са началните часове на киновечерите. На тях ще представят различни актуални продукции- български, европейски и американски филми.

Резервациите ще се правят по интернет и ще се плащат по банков път. За всеки град има предвидени по 20 безплатни билета за деца с увреждания, които да имат възможност да идват на прожекции с със семействата си.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини