От х:

Днес в x:

Нова ера в киното – Историята на филма ще се променя при всяко ново гледане

Представете си да гледате филм, който се променя всеки път, когато го пускате. Това е лудата идея зад генеративното кино, нов жанр, с който някои режисьори вече експериментират. Представлението е да се използва изкуствен интелект, за да се разбъркат сцените и да се създадат напълно различни версии на един и същи филм при всяко гледане.

Ерата на генеративното кино

До момента има само един филм, създаден по този начин – поне доколкото знаем. Това е нов документален филм, наречен „Eno“. Филмът е „генеративен документален филм“, проектиран да потопи зрителите в дълбочината на кариерата на легендарната икона на музикалната индустрия Брайън Ино. Интригата е, че никой никога няма да види същия филм като вас, освен ако не го гледате точно там, в същата стая.

Режисиран от Гари Хъстویت, генеративният филм ще излезе някъде тази година и Хъстویت твърди, че има смайващите 52 квинтилиона вариации. Невероятно е да си помислим, че един филм може да има толкова много различни версии – и всички тези версии ще бъдат създадени от изкуствен интелект всеки път, когато филмът започне.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини