От х:

Днес в x:

Сняг и вятър, червен код за опасно време

Хасково осъмна под снежна покривка 30 см. Падналият валеж - дъжд и сняг, е 76 л/кв. м за последното денонощие. Прогнозата е за продължителни значителни снеговалежи. От МОСВ съобщиха, че са възможни внезапни преливания на реки в страната.

Ограничено е движението на товарни МПС по път I-5 Хасково-Конуш, II-59 Ивайловград-Крумовград и III-507 Хасково-Мост-Кърджали в област Хасково.

Най-дебела снежна покривка метеоролозите отчитат в с. Орешец, Харманлийско - 38 см. Най-обилен е бил валежът за изминалите 24 часа в Симеоновград - 96 л/кв. м.

Хасковска област е една от трите, за които е обявен червен код за обилен снеговалеж и вятър. Другите две застрашени области са Кърджали и Смолян. 

В Смолян има скъсани електропроводи. Голяма част от града е без ток от снощи, от около 8 сутринта без ток е и останалата част от родопската столица. Снегът е тежък, има множество паднали дървета, прекъснати комуникации. Бедствено положение е обявено в община Рудозем. Там, по думите на кмета Румен Пехливанов, опасността е  от наводняване на рудника и спрелия ток, заради което не се изпомпва подземната вода.

В области Смолян и Кърджали има забрана за движение на товарни МПС, а за леки автомобили има въведени ограничения, движението само с вериги. 

Започнало е контролирано изпускане на язовирите по каскадата "Горна Арда".

От тази сутрин:

Пътят Асеновград - Чепеларе е затворен за движение поради паднали камъни.

Път II-59 Крумовград-Ивайловград e затворен за почистване.

Път I-5 Хасково-Кърджали, II-59 Ивайловград-Кърджали, III-507 Хасково-Мост-Чифлик-Кърджали и III-554 Харманли-Симеоновград-Гълъбово са затворени за движение за тежкотоварни автомобили над 10 т.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини