От х:

Днес в x:

Престъпленията в Хасково намалели, МВР разкрива всяко второ

Георги Костов (вдясно) и Ангел Цанков

5.3 процента спад в регистрираната престъпност отчита областната дирекция на МВР за изминалата 2014-а година. За 12-те месеца са били регистрирани 2957. В същото време разкриваемостта за първи път през последните години е нараснала с цели 11 процента. 46 на сто от извършените престъпления са били разкрити. Това е над средното ниво от 40 процента за страната и показва добра работа на областната дирекция.

Това заяви днес пред журналисти заместник главният секретар на МВР Георги Костов. Той бе в Хасково за годишния отчет на областната полиция. Костов добави, че е изключително впечатлен от работа на местните полицаи, което освен всичко друго са работили в условията на “кадрови дефицит и изключителна натовареност”. Последното е заради бежанската вълна, която принуждава МВР да отделя служители от преките им задължения, обясни той.

През миналата година в областта са били задържани 260 незаконно пребиваващи. Това са хора, които са пробили зелената граница и са били задържани във вътрешността. Като цяло за миналата година е имало над 40 000 опита за незаконно проникване в страната”, допълни Костов.

Давам си сметка, че регистрираната престъпност е само върхът на айсберга, особено що се отнася до битовата престъпност”, каза още заместникът на Светлозар Лазаров.

Той каза още, че приоритет в работата на МВР освен битовата престъпност ще бъде и корупцията, включително по високите етажи на властта.

Не е имало източване на данни от информационния масив на МВР Хасково при скандалната операция “Червеи”, отговори на въпрос на Haskovo.net шефът на областната дирекция Ангел Цанков. “И в дирекцията в Благоевград не е имало такова нещо”, допълни го Георги Костов, койте е бивш шеф на тамошната дирекция на МВР.

Подробните данни в отчета на областната дирекция в Хасково ще бъдат качени на страницата й в сайта на вътрешното министерство още днес.

Тодор Кръшков 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Още новини

Последни новини