От х:

Днес в x:

7 °C

Раят изтрая в Хасково само месец, горивата скочиха с 20 ст.

Горивата отново прескочиха траницата от 2 лв

Точно преди месец горивата в Хасково удариха 4 годишния си минимум, като се смъкнаха до невероятните 190 стотинки за дизел, а масовия бензин А95 слезе дори до 1.82. Случилото се бе обявено за „рай“ от изтерзаните шофьори, които пълнеха на поразия резервоари. Нещата се върнаха малко като в добрите стари времена, когато повечето само дето не ходеха и до тоалетната с кола. Прогнозите бяха, че хубавите времена ще приключат в началото на лятото и горивата отново ще пробият психологическата бариера от 2 лв.

Хасково може да върви след другите за всичко /заплати, работа и тн./, но за поскъпването е в челните редици. Много преди прогнозния срок горивата се завърнаха към нивата отпреди евтината ера. На някои от най-масовите бензиностанции дизел и бензин се търгуваха по 2.04 лв за литър. Всъщност нафтата почти повсеместно се предлага на 2.02-2.04, а бензинът още се помайва около 1.99. Има и „заблудени“, които продават с две до четири стотинки надолу, а едни най-“будали“ си упорстват на 1.90 за литър. Дизелът там е 1.89.

Любопитно е, че някои магазини, при това хранителни, бързо си намериха основание да вдигнат цените на част от стоките си, макар и минимално. Не че по време на поевтиняването ги свалиха. Някои закуски и пакетирани стоки вече пораснаха с 5-10 до 20 стотинки, като оправданието бе, че така им ги сервирали дистрибуторите, зависими повече от всеки друг от цената на горивото. Според бензинаджии, поискали да останат анонимни, поскъпването ще продължи, макар че ще бъде незабележимо-с по 1-2 стотинки през ден или през няколко. Очаквало се в следващия месец/месеци горивата да се закотвят на устойчиви цени от 2.20-2.25 на литър.

Евтинийката продължава само за автогаза. Той си се движи между 75 и 82 стотинки, като само на изолирани места се предлагаше на 89-90.

За отбелязване е че в съседните нам областни центрове бензинът е още под 1.90 а дизел се намира лесно под 2 лв. Иначе поскъпването е налично из цялата страна.

Г.Христов

Бенцина още се помайва на 1.99
Газта както е видно си е евтинийка
По правило евтиния газ се комбинира с по-скъпи други горива
...и обратно
С изключение на местата, където всичко е евтино
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини