От х:

Днес в x:

Ремонтират най-разбитите улици в Хасково с 4.2 млн. лв

Улица "Правда", зад Сточна гара, за която писа вчера Haskovo.net, става като река след всеки дъжд. Не е ясно дали ще влезе в списъка за ремонта това лято поради проблема с канализацията

Обществена поръчка за ремонт на уличната инфраструктура в Хасково за 4 166 667 лв. без ДДС обяви общината. Мащабните ремонтни дейности ще обхванат всички квартали на областния град, уточниха от администрацията. “Взети са предвид всички жалби на граждани от разбити улици през последните три години”, каза за Haskovo.net пресаташето на общината Бояна Тодорова. Тя обаче допълни, че на ремонт няма да подлежат тези улици, които имат разбита и нуждаеща се от ремонт подземна инфраструктура, като ВиК например. “Законът не разрешава да се влагат обществени средства там, където утре вероятно отново ще се разкопава”, обясни тя.

От общината не дадоха подробен списък с улиците, предвидени за ремонт това лято, но казаха, че “са много, на практика почти всички, от които са се оплаквали гражданите”.

Срокът за изпълнение на поръчката е 12 месеца, но ремонтите вероятно ще са до късната есен, прогнозират от общината.

Офертите на участниците в конкурсната процедура ще бъдат отворени на 24 март. Haskovo.net ще ви държи в течение кои фирми ще кандидатстват за един от най-мащабните улични ремонти в града през последните няколко години.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ko
    koko_1423744205
    33 -2
    14:24, 12 фев 2015
    Алооооооо кмете, че то цялата ВиК мрежа в Хасково е за сменяне.Кви улици ше оправяте на 5млн. лева бре?Да ги бяхте дали за подмяна на тръби, че ни писна всеки ден от ремонти на мрежата.Особенно лятото.
  • 2
    За
    зам Кмет
    8 -5
    14:42, 12 фев 2015
    Споко Хасково ! Парите са за улиците в Болярово !
Последни новини