От х:

Днес в x:

23 °C

196 забременили непълнолетни, нито един в затвора

Феноменът не е от вчера-през 2011 г. 17-годишна ученичка от Тополовград стана мама, естествено с нейно съгласие


196 малолетни и непълнолетни момичета са родили деца през 2014-та година, съобщиха социалните. 176 случая са подадени на прокуратурата, понеже мъж, правещ секс с непълнолетна подлежи на наказателно преследване. Случаите се водят за блудство, но както се оказва, те са в „традициите на етноса“ и, разбира се, са по взаимно съгласие. Почти куриозно, единственият видим резултат от разследването на държавата е нарастналия брой сватби при ромите. По закон при навършване на 16 години ромката спокойно може да се задоми, ако родителите й нямат нищо против. А те нямат. В такива случаи прокурорското разследване се преустановява. Дори и когато продължи обаче, обикновените присъди са пробация. Реално наказан няма. Все пак поне на книга има 33 съдебни решения.

Всички деца, родени от деца, са дадени на биологичните родители, след като социалните се убеждават, че родата ще помага в отглеждането. За нито едно от децата не е преценено, че е в риск, че да се отнеме от държавата. Така активът /какъвто за ромите са децата/ остава у семействата на невръстните родилки. Единствената все пак реална санкция е, че на станабата баба майка на невръстната родилка, и се спират детските. Иначе поне по закон се дължат детски надбавки както за ненавършилата 18 години млада мама, така и за нейното новородено. За отбелязване е, че рестрикцията се прилага в Хасково, но в други региони детските се изплащат и на майката и на бабата.

Има забременени на 14 години, но най-малката родилка все пак е на 15 конкретизираха социалните.

Най-много на малки налитат в Димитровград, но в интерес на истината към тамошната дирекция е и община Симеоновград, откъдето идва по-голямата част от 63-те невръстни родилки. На глава от населението обаче №1 е Свиленград, който е обединен с Любимец - 62 малки майки. Населението на южните общини обаче е близо 2 пъти по-малко от това на „северните“ първенци. Хасково и Минерални бани се отчитат с 34 случая, а Харманли и Стамболово с 27.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Аа
  ааааааааааа
  1 -4
  22:18, 29 яну 2015
  Всъщност, по закон е забранен сексът на пълнолетни с лица под 14 години. Ако са на 14 и е по взаимно съгласие, без упойващи вещества и участниците съзнават какво вършат - няма закононарушение.

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини