От х:

Днес в x:

Хасковският театър открива фен магазин

Хасковският ще е първият театър у нас, който ще има фен магазин. Инициативата вече е подхваната, а самото събитие ще се случи през следващата година. Подобни шопове са обичайни за големите театри по света като Арена ди Верона например. Идеята е всеки, който обича театъра, да има възможност да си вземе нещо за спомен от него.

„Освен това театърът е място, в което трябва да се случват и малки шмички, както се казва, защото е пространство, където освен пиеси трябва да има и други неща, които го правят истинско културно средище“, анонсира идеята драматургът и в момента временно изпълняващ длъжността директор на хасковския театър Елин Рахнев.

Експериментален за страната ще е и друг от проектите на Рахнев, който трябва да се случи през следващата година. С него драматургът „обръща палачинката„ от провинцията към столицата. От сцената на театър „Иван Димов“ на 20 януари тръгва гастролът на група „Остава“ и струнен квартет „Сапаев“. В рамките на една година турнето „Остава и театъра“ ще мине през 23 сцени в страната, а финалът му ще е в София.

В началото на 2015 година Елин Рахнев ще възстанови на хасковска сцена и култовата постановка на Пламен Масларов “Маршрутка“, чиято драматургия е негова.

Въпреки че се чувства уютно в Хасково, Елин Рахнев отсега дава заявка, че иска да продължи работата си като драматург и няма да се кандидатира за титулярното директорско място на предстоящия конкурс. Настоящият заместник-директор и актьор Стелиян Николов обаче е готов да се пробва.

М. Манолова

 

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пи
    пиер безухов
    2 -14
    11:10, 20 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Са
      Сашо
      10 0
      16:12, 20 дек 2014
      Като гледам,освен театъра и училище не си посещавал.....
  • 2
    Пр
    Приятел
    8 0
    12:57, 20 дек 2014
    Благодарности от театроманите в Хасково! Дано продължаваме да имаме възможност да гледаме добри постановки с прекрасни актьори - наши, от София и страната. Поздрав!
  • 3
    Ха
    ха ха
    5 0
    17:50, 20 дек 2014
    Безухов май си и безмозъков...

Видеа по темата

Последни новини