От х:

Днес в x:

В Димитровград стартира проекта за интегрирания план за градско възстановяване и развитие

Начало на проекта за Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) бе даден днес в зала "Гросето"

Начало на проекта за Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) бе даден днес в зала "Гросето". Планът ще определи визията за развитие на Димитровград до 2020 г. и ще включва проектите, които ще се осъществят през следващите 7 години по Европейски програми от новия програмен период. Общата сума по проекта е 497 820 лв., а продължителността 20 месеца.

Интегрираният план е важен за усвояване на средствата по оперативна програма "Региони в растеж", от която Димитровград очаква над 9 млн. евро., посочи кметът Иво Димов. Добави, че в плана са обособени три градски зони - с преобладаващ социален характер;с потенциал за икономическо развитие; и с висока обществена значимост.В първата зона ще се разработват проекти насочени към поздобряване на жилищната среда и инфраструктура. Втората е за проекти за производствени и други бизенс дейности, а в третата влиза централната градска част.

Кметът Иво Димов и екипа на проекта дадоха старт на разработката днес

Окончателните решения кои ще бъдат проектите ще бъдат взети след обществени обсъждания с гражданите, както и след срещи с представители на различни групи - браншови организации, училища, детски градини, културни институти, социални заведения и др., коментира ръководителят на проекта Диана Дончева. Засега се обсъждат вариант за ремонт на две сгради - бившето кино "Химик" и бившата ясла до градина "Приказка", за която има идея да се превърне в къща на изкуствата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Лу
    луд с базука
    9 -1
    14:31, 15 дек 2014
    Разбитите пътища включихте ли ги в програмата?!? Май не като гледам. Пак ше усвояваме средства "аз, бати и тати".
  • 2
    Ее
    еее
    5 -1
    19:13, 15 дек 2014
    ... а , за вилна зона " Габера " помислих те ли ????

Случаен виц

Последни новини