От х:

Днес в x:

Заспал "комшия" изора канавка край Е-80

Комшията се движел към Пловдив, когато решил да кара напреки през къра

Турски тираджия се „отнесъл“ в малките часове на 13-ти декември и след като изтървал пътя, изорал канавка под почти прав ъгъл на международния Е-80. На път за Пловдив камионът на комшията напуснал своята лента, сякъл през насрещното и влетял на пълна газ сред храсталаците отляво на посоката на движение.

Тежката машина отворила цяла просека през гъсталаците и снела хумуса на поне 30 метрова отсечка навътре в полето. Макар че лявата предна гума гръмнала а джантата се огънала, тирът останал на крака и даже не се обърнал. Рано тази сутрин механиците от специализирана в закъсали тирове хасковска фирма изтеглиха возилото обратно на пътя и се опитваха някак да го пригодят за вдигането на специална платформа. Нещата нещо не се получаваха и в часовете преди обед пловдивската лента остана затворена, а колите деликатно се разминаваха по другата под вещото ръководство на полицейска патрулка.

Мястото на инцидента е едно от "любимите" за турските тираджии - малко преди димитровградското село Върбица. Другото любимо е около Поляново, но при инцидентите там тировете се обръщат, че даже и гърмят. Причината за напускането на пътя пък е обичайна за камионаджии и то не само комшийски - вероятно заспиване зад волана, предвид късния час. Поне според специалистите, получените повреди по колелото са след напускането на пътя, а не преди това.

Опитът за диалог с мустакатия шофьор завърши с красноречиво Йок и посочване на устата. До него млад мъж, вероятно сменникът му, обясни на развален турско-български, че не говорят български. Явно не говореха/или не им се говореше/ и турски защото мълчаха дори при опит да бъдат заприказвани и на този език.

За изтеглянето на закъсалия тир бе привикана и димитровградска пожарна, която часове по-късно продължаваше да дежури, да не би по време на работата на механиците да възникне пожароопасна ситуация.

Г.Христов

Лявото колело бе сериозно повредено след удара в канавката
Шофьорът с мустака не говореше български, обясни жестомимично този до него
Тирът затвори дясната лента за движение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    6o
    6ofior
    2 -3
    20:09, 13 дек 2014
    samo4e incidentat e stanal malko predi selo Gorski izvor a ne predi selo Varbica kakto pi6e
    • Ча
      Чауш Чаушев
      2 -4
      20:37, 13 дек 2014
      Самоче инцидентат така ли го говорите по Горски извор :d
  • 2
    So
    SOS
    0 -2
    08:17, 14 дек 2014
    i ne v malkite chasove a v 8 4asa na 12-ti
  • 3
    От
    отврат
    4 -2
    14:18, 14 дек 2014
    Те турците,оби4ат да заспиват,на Българските магистрали,все едно 4е е раят.михлюзи
    • Ив
      Иван_1418642799
      9 -1
      13:24, 15 дек 2014
      Само не мога да разбера кои си ти,че даваш такива коментари относно работата "Пътна помощ".Ако малко поне знаеш как се работи тази работа,ще ти е известно че трябва да имаш подходяща техника и да си професионалист в това.В околността има още един камион(обикновен влекач),НО Е ТОЛКОВА ЗЛЕ технически и е непосилно за него да свърши тази работа.По-добре е за него да ходи в Европа да кара към някой спедиции транспорт,ами да не се занимава с подобен тип работа,която не е за него.Собственика му така известния "Генчо ГЪЗЪ" е толкова малоумен,че на две магарета слама не може да раздели,тръгнал да отваря фирма за пътна помощ.Тоя тлъстия дебелак беше полицай навремето и са го уволнили.Предположете колко тъп трябва да си,че като нормален служител на държавна работа в МВР да те уволнят.
  • 4
    Ми
    милен
    1 -8
    11:50, 15 дек 2014
    пак ли чангала бе? няма оттърване от този корумпир... Виж коментара
  • 5
    Ми
    милен
    0 -5
    10:16, 16 дек 2014
    кой си ти бе иване ,че ще даваш определения за хор... Виж коментара
    • Ив
      Иван_1418740831
      5 0
      16:37, 16 дек 2014
      Ако си направи груба равносметка тоя дебелия селяк "гъзъ" ще види,че хората които работят пътна помощ имат поне по 2 репатрака,а някои и по 3.Това жалко подобие на "пътна помощ" е един прост влекач,който не може да свърши нищо друго освен да закача ремаркета зад него си.Никакъв потенциал няма в него.А относно тоя селяк "гъзъ",по-добре да не съм на неговото ниво(опазил ме Господ),защото и ръцете и главата са му завряни в прякора му.Не напразно му казват така с тази свинска физиономия.Ти да си видял някоя катастрофа да обслужва тоя.Никой не го харесва и има защо.Работата може да я върши само на приказки.Акъла му е за сметка на задните части на тоя.
  • 6
    Бл
    благо
    0 -4
    22:46, 16 дек 2014
    ако всички са като теб иване жалко за тази българи... Виж коментара
    • Ив
      Иван_1418913328
      3 0
      16:32, 18 дек 2014
      Що за глупости говориш.Какви са тия щуротии давал пари...Хората работят по европейски начин със застрахователни компании,ако не си запознат да те светна.Имат един куп договори със застрахователни компании,все пак са професионалисти да не забрав
  • 7
    Ив
    Иван_1418913328
    3 0
    16:40, 18 дек 2014
    Професионалния им опит и многото работа доказват твърдението ми.Онзи селяк "Генчо ГЪЗЪ" ходи да се натиска навсякъде с нахалството си,затова никой не го харесва

Случаен виц

Последни новини