От х:

Днес в x:

Задава се бедствие, очакват още наводнения днес

Указания до общините за очаквано повишаване на речните корита са изпратени от областната администрация, съобщават от пресцентъра й. Там е получена прогноза за опасни метеорологични явления от центъра за аерокосмическо наблюдение. Според изпратената прогноза на територията на Област Хасково се очаква да паднат валежи в количества до 40-60л./кв.м. като е обявен код „Оранжев“ за областите Хасково, Кърджали, Смолян и Ямбол.

При описаната ситуация и големият водосбор се очаква повишаване нивото на реките, както и на язовирите на територията на област Хасково, като е вероятно да се залеят големи площи в районите на общините Димитровград, Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград. Не е изключено да бъде залят и ГКПП „Капитан Андреево”.

От областната администрация изискват от общините повишена готовност за въвеждане на плана за защита при бедствия в частта си „Наводнение”. Нова означава да се създаде организация за наблюдение на водните нива на реките и язовирите на територията на област Хасково и да бъдат приведени в готовност всички структури на Единната спасителна система за своевременно изпълнение на общинските планове за защита на населението при бедствия, включително оповестяване и извършване на евакуация на застрашеното население.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини