От х:

Днес в x:

БСП: Чистка в РИОСВ Хасково. Илиев: Уволних един, не го бива

Чавдар Георгиев

Само за месец новото правителство прояви своя реваншизъм и започна масови уволнения в Хасково. Това заяви на пресконференция днес единственият червен депутат от региона Чавдар Георгиев. Той обясни, че е имал приемна за граждани днес в Хасково и хората му се оплакали от метлата в екоинспекцията. Георгиев не посочи за колко души става въпрос, само уточни, че се уволняват неудобни за властта и на тяхно място се назначават свои хора. “Чистката, започната от служебното правителство, продължава с пълна сила”, заяви Георгиев.

Освободен от вчера е само един служител от отдела за превантивна дейност”, обясни за Haskovo.net шефът на РИОСВ Хасково Димитър Илиев. Той бил назначен след конкурс през месец май тази година с едногодишен изпитателен срок. “В рамките на този срок имам право да го освободя, направил съм го заради несправяне с работата”, допълни Илиев. Той не отговори дали въпросният служител е бил назначен с протекции. “Явил се е на конкурс пред комисия, в която аз не участвам”. По негова информация бащата на уволнения служител е общински съветник от БСП в Димитровград. Вече бившият екоинспектор е бил освободен и от “Неохим” по същите причини, в изпитателен срок, допълни Илиев.

Според Чавдар Георгиев обаче тепърва предстои истинската метла в държавните административни служби в Хасково. Попитан дали по време на тяхното управление не е било същото, депутатът отговори, че лично той никога не е одобрявал такава политика. “На тази практика рано или късно трябва да се сложи край”, допълни той.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

  • 1
    Ас
    АСК
    45 -4
    14:56, 2 дек 2014
    Кои печелеха конкурсите през мандата на управление на БСП и ДПС, разбира се членове на партиите или съпрузите и децата им. Това може да се провери без много усилия. Би трябвало всички конкурси да се повторят. Няма по-лошо от нагъл "комунист".
    • Ка
      Как кои?!
      7 -1
      22:00, 2 дек 2014
      На др.Станчев жена му спечели конкурс за директорка на училище
  • 2
    Ас
    АСК
    22 -3
    14:57, 2 дек 2014
    Кои печелеха конкурсите през мандата на управление на БСП и ДПС, разбира се членове на партиите или съпрузите и децата им. Това може да се провери без много усилия. Би трябвало всички конкурси да се повторят. Няма по-лошо от нагъл "комунист".
  • 3
    Та
    такси em -komfo
    17 -2
    15:35, 2 дек 2014
    Плачат сега! В механото назначиха абсолютно некадърния уволвоняван като учител от иван рилски георги славов доносник и интригант, любовчияta.
    Ама жена му е кадър на бкп.
    В автото жената на месния бсп -бсп лидер иван станчев.
    И много други .
    • Ko
      KOLEVKA
      4 0
      16:57, 2 дек 2014
      Lubownicata na petela georgi slawow e tatqna jordanowa, 4ukat se w kabimeta
  • 4
    St
    Stalin, Tito, Dimitrof :)
    34 -2
    16:16, 2 дек 2014
    Тоя шопар е колкото дебел, толкова и нагъл. Абе Другарчета, напълнихте администрацията с некадърници по партийна линия, години ще трабват да се отървем от тях, а сега ревете.
  • 5
    Iz
    Izgonen
    25 -3
    16:30, 2 дек 2014
    Г-н Георгиев, няма такова нагло изказване като Вашето, та нали вие по същия начин назначихте директорите на всички администрации. Лошото е, че са набор на Тутан Камон,но това са ви хората
  • 6
    Pe
    petq_1417531196
    12 -2
    16:38, 2 дек 2014
    Mnogo interesno izqvlenie na g-n Georgiev. Pri slujebnoto pravitelstvo kakvo se sluchi? Narediha si DPS kadrite, a za BSP kakvoto ostane, zatova sega vi boli uvajaem. Mnogo qsno che shte predstoi golqma chistka, kak se uvolnqvaha i goneha kadri na GERB ili vie zabravihte?
  • 7
    Чи
    читател
    15 -4
    19:43, 2 дек 2014
    Кви масови уволнения,кви пет лева,пълни глупости!ГЕРБ никога не са уволнявали на политическа основа,ако човек си разбира от работата.Що за изявление при услови,че в риосв от години си работят едни и същи хора и е освободен само един човек и то на изпитателен срок. Не виждам какъв е проблемът,че от това се роди цяла новина!? А ДПС като уволняваше поголовно до преди година и назначаваше само техни кадри,мълчахте?!
    • За
      за марийчето и сие
      2 0
      11:37, 6 дек 2014
      ха ха ха не ме разсмивай читател........ герберите не уволнявали ???? иди ги разправяй на дете от детската градина!
  • 8
    Бк
    БКП
    14 -1
    19:58, 2 дек 2014
    БСП, уволненият Ваш ли е или друг, защото и директора е Ваш?. За кво толкова ривете?.
  • 9
    Ka
    KAKA SWETLA
    2 0
    22:58, 2 дек 2014
    nekadyrniq direktor na mehanoto e wa6 na BSP KADYR imEto mue georgi slawow i e pulen idiot, UIWOLNQWAN 2 PYTI
  • 10
    Ап
    Апаш Бисеров
    0 0
    12:59, 3 дек 2014
    Когато питах ББ в НС, боли ли като ти вадят зъбките, боли ли, вие от БСП се хилехте злобно! Е, сега вас ще ви боли като ви вадят зъбките!
  • 11
    БСПта ДУПЕсета, всички некъдърници вън от държавните администрации, че много золум направихте, след вас не можи с години да се оправи
  • 12
    Да
    Дарвин Иванов
    2 -2
    13:47, 3 дек 2014
    Много добре си направил другарю Илиев.Те комунистите кат бяха на власт и ядоха кюфтаците от тебе не реваха,а сега реват.
    Знаем,че винаги си с властта,ама малко ти остава,поне недей помага на паралиите да тровят хората.Че след няколко години да не се пържиш в катрана.
  • 13
    На
    наблюдател
    0 0
    14:45, 7 дек 2014
    До г-н Илиев.Може би трябваше да проявите малко професионално отношение и лично да уточните мотиви си пред съкратения, защото доколкото ми е известно са изтъкнати не субективни причини,а реуциран бюджет.А относно Неохим информацията
    не е точна и е трябвало да я уточните преди назначението.
  • 14
    Do
    do zlobarite
    0 0
    16:18, 7 дек 2014
    Единствената грешка на освободения е ,че е проявил наивността да се готви отговорно и да се яви на конкурс.
    Други назачения "по заместване" са без конкурс и по-стабилни във времето.
  • 15
    Do
    do zlobarite
    0 0
    16:18, 7 дек 2014
    Единствената грешка на освободения е ,че е проявил наивността да се готви отговорно и да се яви на конкурс.
    Други назачения "по заместване" са без конкурс и по-стабилни във времето.
    • Св
      свидетел
      0 0
      17:20, 7 дек 2014
      А други конкурси продължаваха дълго-дълго ,докато съответния кандидат избута допустимия минимум от точки.Момчето просто е търсило реализация в нашата държавица.
Последни новини