От х:

Днес в x:

До метър вода в хасковското село Клокотница

В хасковското село Клокотница от домовете им бяха извадени 4 възрастни жители и майка с деца. Там в десетина имота имаше до метър вода в приземните етажи.

Критичната ситуация с прелялата река Хасковска в центъра града започна да се нормализира, след като по обяд дъждът спря и нивото взе да пада. Поетапно бяха пуснати всички участъци от централния булевард България.

Други две села: в общината и в Димитровградско, обаче също пострадаха след като местните рекички станаха стихии и също напуснаха коритата си след 100 литра на квадратен метър по данни на местната метереологична станция.

Общо над 40 души са евакуирани от различни населени места в областта. Още днес следобед социалните започнаха да описват щетите.

Залети са дворове и имоти и в димитровградското село Добрич.

М. Манолова

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Va
    Vania_1414244387
    2 -1
    16:31, 25 окт 2014
    Да но водата беше и по висока, толкова много вода до сега е нямало, най вероятно това е станало поради скъсване на язовирна стена,защото над с.Клокотница има два язовира. И още веднъж преди време или тази година или миналата пак преля в селото реката и във вкъщи пак имаше вода в двора,но не толкова. Поради тази си причина още тогава кметът на селото трябваше да издигне стени покрай реката,но работата не беше свършена!
  • 2
    Хх
    ххх
    2 -1
    17:16, 25 окт 2014
    пълни глупости пишеш двата язовира стените им са скъсани от 10 и повече години по коритото на дерето има останал 1язовир чифлика който е в землището на с Гарваново просто дъжда дойде много
  • 3
    По
    пострадал
    1 -1
    22:24, 25 окт 2014
    До xxx преди един месец пак ли дъжда е виновен.Просто има причина,ама не я казват.Ако си потърпевш няма да говориш така.
  • 4
    Ка
    катя
    1 -2
    22:31, 25 окт 2014
    тоя кмет от клокотница е най големия боклук нищо не прави за селото ни по добре да беше станал лозко пръдливия .
    • Sh
      SHEFA_1414272173
      0 -1
      00:14, 26 окт 2014
      Abe tapanari vishte bai nidql ne govori samo vie
  • 5
    До
    До Автора
    4 0
    08:48, 26 окт 2014
    Къде беше вчера Тодоре- защо не ни информира на време БТВ се включи преди тебе ние се информирахме от Фейсбука когато закъснееш за работа по принцип те уволняват или поне дължиш обяснение на работодателя -по точно на нас
    И каква е тая статия къде е кмета----------Къде беше ти питам аз
    Трябваше да ни Информираш какво става как се справяме с бедствието
    кои институции помагат а ти какво изключи сайта и направи същата глупост като кмета избяга някъде
    Е това е България даже и журналистите не ги бива.
Последни новини