От х:

Днес в x:

След дълго чудене: Мотокроса идва в Хасково този уикенд

Моторния октомври продължава с мотокрос

След доста продължително чудене, ще има ли мотокрос в Хасково или не, все пак стана ясно, че традицията няма да бъде нарушена и областния град ще приеме предпоследния 9-ти кръг от националния шампионат. Състезанието ще се проведе на 26-ти октомври, неделя, като тренировките за място ще са предния ден - събота.

„Забавихме се, защото състезанието в Хасково бе планирано на 4-5-ти май, но тогава половината държава бе под вода заради наводненията. Нямаше как и да се подготви мотополигона в Хасково“ уточни генералния секретар на БФМ Иво Цветанов. Така, Хасково остава с 1 мотокрос през тази година, за разлика от м.г. когато бяха два - на 1-ви юни и 22-ри септември.

В гонката този уикенд ще участват около 100 пилоти, потвърди Цветанов. Както обикновено ще има гости от Турция, Гърция, може и от други балкански държави. Утре ще бъде публикуван списъкът на участниците. Надпреварата ще бъде във всички класове-до 65 и 85 кубика, МХ, МХ1 и МХ2. Няма да има тур за АТВ-та, понеже тази година не се провежда държавен шампионат за офроуд количките.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини