От х:

Днес в x:

ФК „Хасково" реши да учи Дървото на футбол, на ред е Езиковата

Дървото бяха напълно равностойни на тим от А група

Футболистите на Хасково решиха че могат да учат учениците на футбол и изнесоха днес открит урок в двора на гимназията по Дървообработване и строителство. Поне по плановете на ръководството на ФК, мисията ще продължава и из другите хасковски училища, като следващите трябва да са Езиковата, ако времето и програмата позволяват, коментира изпълнителния директор Тихомир Петков. Инициативата е подобна на предприетата от други отбори в А група, които влязоха в училищата.

Откритият урок бе под формата на двустранна игра срещу сборен отбор на Дървото, съставен от ученици от 8-ми до 12-ти клас. За разлика от други училища ПГДС има свой затревен футболен терен, макар и той да бе определен от някои хасковски футболисти като лоша база за спортуване. Другите обаче си нямат и толкова. Не че помощните игрища на Ямача са много по добри.

Дали заради все пак приличната база, но „строителите“ показаха много грамотен футбол и успяха да запишат престижно 3:3 срещу тим от А група. „Хасково“ показа уважение към децата ,като излезе с титулярите си сред които бяха капитаните Иван Скерлев и Емо Ангелов, както и Диян Лозев, Вълчан Чанев, Атанас Чепилов, Мартин Ковачев и някои от първите резерви като Узунов, Данчев, Алексиев и др. Като на мач от А група, събитията на терена следеше старши треньора Емил Велев. Подобно на истински мач и този имаше публика, която на моменти изглеждаше по-голяма от идващата на Ямача. Голяма част от гимназистите имащи часове по практика, приключили скоростно занятията си и седнаха на пейките да подкрепят бурно своите. Мачът бе 20-на минути във формат 7 полеви играчи плюс вратар.

Строителната гимназия бе трогната: „Едва ли децата някога ще ритат отново срещу отбор от А група“ обясниха учителите, зяпащи наравно с учениците. Ако не друга, то поне местния отбор си гарантира допълнително публика за петъчния мач с Марек. С типичен младежки ентусиазъм, гимназистите бяха сигурни в победата, като дори стигнаха до консенсус – „3:0 за наште“. „Наште“ засега само се надяват да запишат едва втората си победа в А група. Към момента „Хасково“ е на дъното в класирането с 4 точки, плод на единствената победа, срещу Лудогорец в 1-я кръг, и изстрадано 0:0 на свой терен срещу Локомотив София.

Г.Христов

Отбора излезе с титулярите си
Нахъсаните ученици преследваха стръвно звездата Емил Ангелов
Гласовита агитка подкрепяше своите
Историческото събитие бе увековечено от снимка
В историята остава и резултата - 3:3
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини